Nyheter

Futten ute av bom-protesten

Til tross for frisk debatt og iherdig tastaturknatring på sosiale medier, var det bare to bommotstandere som tok protesten videre fra den virtuelle verdenen.

Bommotstander Kirsti Nelvik Antonsen og Ken Jackson fra Rødt var de eneste protestantene som møtte opp til protest utenfor bystyresalen i Gamlebyen.

Folkeavstemming

- Jeg deltar i demokratiet og stemmer når det er valg, men hvor er demokratiet i bomsaken, spør Antonsen.

- Ingen har spurt oss om vi ønsker en bomring som sperrer inn hele byen. Jeg tror ikke politikerne kommer til å endre mening og oss en folkeavstemming, men jeg skal i hvert fall gi klar beskjed hva jeg mener om måten de kjører over folket.

- Jeg synes ordførerens svar (i denne artikkelen i Demokraten, red. anm.) på hvorfor vi ikke kan ha en folkeavstemming var på grensen til hånlig, og vitner om arroganse.

Lettvint løsning

- I stedet for å velge den lettvinte løsningen og tre bomringen ned over hodene til folk, burde lokalpolitikerne jobbet mye hardere inn mot de på Løvebakken.

- Politikerne som sitter på stortinget og i regjeringen har ikke fått nok motstand av lokalpolitikerne. Det er derfor de har kunnet lempe hele veiutbyggingsansvaret over på kommunene, avslutter Antonsen.

Mer fra Dagsavisen