Nyheter

-For sent for velgerne å ombestemme seg nå

- Vi bør gjennomføre en folkeavstemming om bomfinansiert veiutbygging så fort som mulig, og ta folkets mening til etterretning uansett resultat, sa gruppeleder Bjørnar Laabak (FrP).

Forslaget møtte lite gehør og selv partiets blå makker og regjeringspartner -Høyre- unnlot å gi sin støtte.

Hva skal vi stemme om?

- Hvordan skal stemmeseddelen utformes, og hva skal vi stemme for eller mot, spurte Høyre-leder Truls Velgaard, og fortsatte:

- Skal vi stemme for eller mot om staten skal betale? For eller mot bedre veier, eller for eller mot bomringen?

- Infrastruktur er noe av det viktigste for verdiskaping, utvikling, og næringslivet. Vi er derfor for veiutbyggingen, men skal jobbe for at kostnadene blir så lave som mulig for innbyggerne.

Nærmere og mer reelt

- De fleste stemmene ved forrige valg gikk til partier som var for bomfinansiert veiutbygging, men nå som bomringen nærmer seg reageres det. Senest i dag morges var det en markering mot bomringen utenfor bystyresalen, og disse signalene bør vi lytte til, sa Laabak.

SV’s Camilla Eidsvold sa fra talerstolen at hun er for folkeavstemming, poengterte at folket allerede, indirekte, har sagt ja til bomring ved forrige kommunevalg.

- Når folk blir smertelig klar over hva de har valgt nå som konsekvensene nærmer seg, er ikke nok til å avholde en folkeavstemming.

Forslaget om folkeavstemming møtte sitt endelikt når hele bystyret, unntatt Frp-representantene, stemte initiativet ned.

Mer fra Dagsavisen