Nyheter

Nødetatene med øvelse på Veum

Nødetatene skal i perioden 12. november til 3. desember trene på håndtering av farlige og alvorlige hendelser ved det nedlagte sykehuset på Veum i Fredrikstad.

Folk som bor i området vil forhåpentligvis merke lite til aktiviteten, men de vil antakeligvis se kjøretøy fra politiet, brannvesenet og ambulansetjenesten. All øving skjer med øvingsvåpen, som er ufarlig for omgivelsene. Det vil bli brukt ufarlige mengder med klor innendørs på Veum for å simulere gassforurensing, skriver Øst politidistrikt i en pressemelding.

- Grunnen til at vi bruker klor er at det er viktig for oss å trene på å operere i gassforurenset område. I forhold til treningen på Veum snakker vi imidlertid om så små konsentrasjoner at det er helt ufarlig. Om folk i området mot formodning merker klorlukt, er det altså ingen grunn til bekymring, sier politioverbetjent Geir Strømnes,

Det er det såkalte PLIVO-konseptet, som betyr pågående, livstruende vold, som øves. Konseptet innebærer en felles prosedyre for hvordan nødetatene skal opptre og samvirke
i farlige situasjoner.

- Treningen er nødvendig for at nødetatene skal være best mulig rustet til å håndtere de mest alvorlige og krevende oppdragene, avslutter Strømnes ved taktisk seksjon i geografisk driftsenhet Follo-Østfold.

Øvingsvirksomheten vil skje innendørs, og i begrenset grad utendørs i umiddelbar nærhet til det nedlagte sykehusetkomplekset på Veum.

Mer fra Dagsavisen