Nyheter

Samme lommebok -forskjellig perspektiv

- Gjelden bare øker og øker, og vi har store investeringsprosjekter foran oss. En satsing som Arena Fredrikstad på 600 millioner kommer til å øke gjeldsgraden veldig mye, sier Trond Svandal, formannskapsrepresentant for Venstre.

- Det er snakk om en halv milliard oppå de 6,3 milliardene vi allerede har i gjeld, og for oss er det uforståelig at vi skal ta oss råd til dette nå. Derfor kommer vi til å stemme nei til tomtekjøpet.

Klarer å bære Arena-gjeld

Rune Fredriksen (Ap) delte ikke Svandals syn:

- Gjeldsgraden til kommunen er noe vi må følge med på, men vi mener den er håndterbar -også med Arena Fredrikstad.

Perfekt tidspunkt

Fredriksen får støtte av Sv’s Camilla Eidsvold, som påpeker at Arena Fredrikstads samlokalisering med nye Frederik II og flerbrukshallen gir en økonomisk fordel.

- Det blir frigjort en del arealer ved Stjernehallen (når hockeyen flytter inn i Arena Fredrikstad, red anm.) som kommunens eiendomsselskap vil tjene gode penger på.

Nok til å gjøre Arena Fredrikstad selvfinansierende?

- Nei. Idrett og fysisk aktivitet koster, men det er snakk om 2-300 millioner kroner i inntekt fra arealene som går inn i eiendomsselskapet.

Formannskapet innstilte på tomtekjøp.

Pride

Blant sakene som var oppe til behandling i formannskapet var Pride-festivalens søknad om driftstilskudd på 150 000 kroner.

- 150 000 er mye penger og vi skulle gjerne sett et budsjett som viser hva pengene skal gå til før vi bevilger, sier Anita Vik (Frp).

- Fremskrittspartiet er positive til Pride og ønsker å bidra med midler, men summen det søkes om er vesentlig større enn fjorårets ti tusen kroner. Her burde formannskapet i det minste blitt forevist et budsjett som beslutningsunderlag.

Fremskrittspartiet møtte motstand av posisjonen, og Sv’s Camilla Eidsvold påpekte at Pride-budsjettet var levert administrasjonen, og at dette burde holde.

Pride 2019 ble tildelt midlene.

Mer fra Dagsavisen