Nyheter

Heftig kutt kort tid etter samarbeidsavtale

Som omtalt i går har rådmannen innstilt å kutte halvparten av FRID-tilskuddet -fra 850 000 til 400 000 kroner. Stefan Løkse, daglig leder i Fredrikstad Idrettsråd, kaller forslaget dramatisk og frykter store konsekvensene for byens breddeidrett.

- Idretten er en viktig bidragsyter i arbeidet med inkludering og integrering av barn og unge -et arbeid som vingeklippes totalt om rådmannens forslag tas til følge, advarer Løkse.

Ekskluderende

- Hva vil en slik kuttrunde innebære for FRID og idretten i Fredrikstad?

- I kampen mot barnefattigdom og voksende klasseskille som følge av at mange ikke har råd å melde ungene på fritidsaktiviteter, har Fredrikstad-idretten og FRID samarbeidet om flere gratis- og lavterskeltilbud.

- Dette arbeidet krever en viss minimumsbemanning og siden kuttet vil føre til en redusering i FRID’s årsverk fra 2,4 til 1,4 sier det seg selv at konsekvensene blir dramatiske.

Aktivitetsråd?

- Jeg ser at det er foreslått et aktivitetsråd på bekostning av idrettsrådet, kommentar?

- Jeg tenker det er underlig å opprette nye tiltak og forplikte seg til nye driftstilskuddsmidler i en ny tid, der samtlige får store kutt. Videre tenker jeg at dette arbeidet ivaretas gjennom idrettsavdelingen og idrettsorganisasjonene.

- Så langt jeg har registrert av innspillene i kommunedelplanen, fremkommer det heller ingen behov, avslutter Løkse.

Mer fra Dagsavisen