Nyheter

Ung fokus på eldreomsorg

-Eldreomsorgen i Fredrikstad kommune vil være blant de desidert viktigste sakene for FpU i tida som kommer.

Dét sier gjenvalgt leder av Frps ungdomslag for tredje året på rad, Bianca Skoglie (23) til Demokraten.

Regnes i kroner og øre

Fredrikstad FpU - som både i 2016 og 2017 ble kåret til «Årets lokallag» av partiet sentralt - er blant landets største og mest aktive FpU-foreninger.

Etter årsmøtet i Fredrikstad Rådhus for få dager siden, sier Skoglie dette om satsingsområdene framover:

-Vi skal ha fokus på alle områder i politikken, men kanskje aller mest på eldreomsorgen. Selv om vi er unge i FpU så må også vi slåss for at de eldste skal ha det godt. For når omsorgen svikter - slik tilfellet er i mange kommuner - blir det bare sorgen, sier Skoglie til avisa.

- Er det for mye sorg og for lite omsorg i Fredrikstad kommune?

-Jeg kan i hvertfall ikke påstå at Fredrikstad er verre eller bedre enn andre kommuner. Men de pleietrengende eldre regnes i kroner og øre her som over alt ellers i landet. De gamle er liksom ingen ressurs - de er bare en økonomisk byrde. Her i Fredrikstad står - eller ligger - flere titalls mennesker i kø for å få seg en trygg hverdag på et sykehjem. Men det er altså ikke plass. Slik sett er det hårreisende at sykehjem som kan brukes rives ned, sier Skoglie og sikter til Onsøyheimen som mer eller mindre plutselig ble avviklet våren 2015 og revet to år senere.

Bianca Skoglie er også én blant flere FpUere som har fått plass på nominasjonskomitéens forslag til ny valgliste for lokal-Frp. Her er hun ført opp som kandidat nummer fem.

Mer fra Dagsavisen