Nyheter

Tangnæs Grønvold ny rådmann

Mangeårig sjef for kommunens helse- og velferdsseksjon, Nina Tangnæs Grønvold er konstituert som ny rådmann i Fredrikstad.

Det har Bystyret vedtatt torsdag.

Lege-utdannede Tangnæs Grønvold - som tidligere var statssekretær under daværende helseminister Jonas Gahr Støre - skal være byens midlertidige rådmann fra 19. oktober 2018 til 31.12.2019 med mindre hun søker den faste stillingen som skal utlyses på nyåret og får den.

Under den lukkede bystyrebehandlingen torsdag tok imidlertid Frp til orde for å droppe konstitueringen for istedet å sette i gang utlysningen av den faste stillingen snarest mulig. I overgangsfasen kunne «direktør-stillingen» fylles av en stedfortredende rådmann - det vil i praksis si en av dagens kommunalsjefer - insisterte Frp.

– Jeg takker for den høye tilliten jeg har fått for å være leder for over 6000 unike ansatte samt å være administrasjonssjef for dere. Jeg skal gjøre mitt for at Fredrikstad skal være en god by å leve i hvor vi skal skape, dele og møte framtida. Jeg vil også legge til rette for et godt samspill med Bystyret slik at dere kan komme med både formelle og uformelle spørsmål til rådmannen, uttalte Tangnæs Grønvold i en kort programerklæring til politikerne.

Se også intervju med Nina Tangnæs Grønvold i lørdagens Demokraten.