Nyheter

Gratis bompassering med denne bilen!

Selv om du har investert i en elbil må du belage deg på å betale for bompasseringer. Kjører du den elektriske småbilen Tazzari, levert av gutta hos Bomfrie Biler i Rygge, passerer du gratis!

Det er firmaet Mopedbil Norge AS som står bak selskapet Bomfrie Biler og import av italienske Tazzari. Daglig leder og eier Stian Karlsen (30) forteller at salget av småbilen har gått over alle forventninger.

– Produsenten Tazzari leverer både mopedbiler og MC-biler. Sistnevnte kommer som elbil og har en toppfart på 90 kilometer i timen. Bilene kjøres på vanlig førerkort, er fritatt for bompengeavgift, har lav årsavgift, lave vedlikeholdskostnader og du slipper EU-kontroll. Lading gjør du hjemme med en vanlig stikkontakt, eller type 2-ladekontakt som blir mer og mer standard, eller på en ladestasjon. Det er flere kunder som nå har byttet inn sin ordinære bil i en MC-bil, fritaket for bompengeavgift gjør selvfølgelig disse bilene til perfekte bybiler.

– Vi kan selvfølgelig ikke garantere for hva regjeringen gjør i fremtiden, men denne bilen vil høyst sannsynlig bli fritatt for bompengeavgift siden den er i avgiftsklasse MC og i tillegg er elektrisk, den har også kun skilt bak.

Økt salg til Fredrikstad

Stian Karlsen tok over firmaet Mopedbil Norge for ti år siden og har de siste årene opplevd en solid omsetningsøkning.

– Vi startet med import av mikro-elbilen Tazzari for seks måneder siden og har allerede levert mange biler. Markedet på Vestlandet har vært meget bra, og selv om bomringen rundt Fredrikstad ennå ikke er satt i drift har vi solgt flere biler til bileiere i Nedre-Glomma. Her forventer vi en solid salgsøkning i årene fremover.

Design og teknologi

Produsenten Tazzari Group er et stort veletablert selskap med ulike leveranser til bilindustrien. Satsingen på den lille elbilen ser ut til å slå godt an i Norge, mener Karlsen.

– Italienerne kan design og vet hva som teller når det gjelder kundens ønske om fargevalg, riktig teknologi og pris.

– Hvordan er sikkerheten i bilene?

– Selvfølgelig er disse i småbilsegmentet, men alle modellene blir krasj-testet før de settes i produksjon.

– Hvem er det som kjøper en Tazzari City?

– Alle som vil spare penger, smiler selgerne Stian Karlsen og Jahn Edwin Horgmo. – Kunder bytter nå ut vanlige biler til Mopedbil og Mc-Bil. Med dagens strømpriser koster en fullading hjemme kun ca. 18-20 kroner. Kundegruppa er i alle aldersgrupper.