Nyheter

Treskjærer suksess

Du har sikkert lagt merke til det når du kjører utover Storveien mot Gressvik. Med adresse Bureveien 7, på venstre side mot Gressvik-sentrum står en samling med praktfulle trefigurer i en hage.

Hagen tilhører Derek Wheeler (31) som for noen få år siden jobbet sammen med amerikaneren Jordan Andersen fra Alaska da «Bjørneparken» i Fredrikstadmarka skulle etableres. I dag jobber Derek sammen med Karl Ovesen (27) i «hobbyprosjektet» som er i ferd med å kunne bli et næringsgrunnlag. –Vi har kjent hverandre siden, siden Derek kom til Norge for 7 år siden, skyter Karl inn, som innimellom utskjæringene sitter på skolebenken.

Kjemperespons

–Vi har fått kjemperespons, bestillingene bare ramler inn sier Derek. Både fra privatpersoner og bedrifter.  Vi har blant annet levert til Steinerskolen og en barnehage på Gressvik.
-Jeg driver egentlig trefellingsfirmaet «En mot tre», men tilbringer stadig mer med tid med motorsaga blant «dyra» ut i hagen, sier Derek.
Spesielle treslag som er favoritter?
- Ja, det er de harde treslagene som eik, ask, alm, frukttrær og kastanje.
- I hovedsak motorsag som brukes når skulpturene skjæres ut?
- 99 av jobben gjøres med motorsaga, med litt hjelp av både vinkelsliper og en Dremel fres.
- Når ble du bitt av lidenskapen med å skjære ut dyr?
- Det må vel være en fem-seks år siden. Både jeg og Jordan drev med trefelling da vi bodde i statene. Vi hadde lyst til å vise noe av det kreative man kunne bruke en motorsag til, og dermed var det hele i gang. 
- Med en så gunstig plassering av «verkstedet» som ved Storveien trenger dere vel nesten ikke å markedsføre dere?
- Nei, utrolig mange stopper for å slå av en prat og bestillingene er mange. Det eneste vi har er en Instagramkonto med navnet «motorsagfigurer».

Mer fra Dagsavisen