Nyheter

Ny planlagt åpning av riksvei 110 Ørebekk-Simo

Fundamenteringen av ny bru over Seutelva har vært en spesiell utfordring for dette vegprosjektet, noe som medfører at åpningen må utsettes til sommeren 2019.

- Vi beklager denne forsinkelsen, spesielt overfor berørte naboer og vegbrukere på strekningen, sier prosjektleder Tore Veum i Statens vegvesen.

Da riksvei 110 Ørebekk-Simo er et såkalt bompengeutløsende prosjekt, medfører dette at åpningen av ny bomring rundt Fredrikstad sentrum etter planen vil utsettes tilsvarende.

Utfordrende grunnforhold

Det skal bygges 1,4 km ny firefeltsvei i et område med mye kvikkleire i grunnen, der krysningen av Seutelva har bydd på særlige utfordringer.

- I brufundamentene skal det til sammen være 25 betongpeler. Nå viser det seg at to av disse pelene mangler feste i godt fjell, sier Tore Veum.

De to betongpelene står ved siden av hverandre, i området der det er lengst ned til fjell. Nye grunnundersøkelser viser at man må ned på 60 meters dyp for å finne fjell som er godt nok.

Må bygge betongpeler på nytt

- Vi regner derfor med at disse to betongpelene må bygges på nytt, i tillegg må deler av forskalingen på brua fjernes for å komme til. Dette arbeidet vil ta 5-7 måneder ekstra, sier prosjektleder Tore Veum.

Det er nå valgt en ny teknisk løsning for utbedring av de to pelene og arbeidet med disse vil snart startes opp i Seutelva.

- Vi ser at utsettelsen av vegprosjektet skaper utfordringer, blant annet for oppstarten til et byggeprosjekt på Seut. Det vurderes tiltak slik at eventuelle konsekvenser av forsinkelsen blir minst mulig, sier Tore Veum i Statens vegvesen.

Mer fra Dagsavisen