Nyheter

Bensinstasjonstomt blir gravlund - 500 nye graver

Åtte år etter at Esso Norge fikk beskjed av Fredrikstad kommune om å avvikle bensinstasjonen på Østsiden er gravplass-byggingen omsider i gang.

Neste vår - eller mer konkret 31. mai - skal den gamle bensinstasjonstomta framstå som en fiks ferdig gravlund med plass for 500 kistegraver.

17 millioner

Etter stadige budsjett-forsinkelser bevilget politikerne i 2017 omsider pengene som må til for den omlag fire måls store utvidelsen av Østre Fredrikstad Gravlund.

– Arbeidene er nå i full gang. Det blir en del ekstrajobbing i bakken ettersom både en hovedvannledning samt en masse strømkabler må flyttes ut av området hvor gravlundene skal anlegges. Vi skal dessuten erstatte et allerede revet driftsbygg med nye kombinerte lokaler for både personalet og utstyret som brukes på gravlunden, forteller gravlundssjef hos Kirkevergen, Bjørn-Thore Amundsen.

17 millioner kroner er satt av til den mye omtalte gravlundsutvidelsen inklusive nybygget.

– Når vil den første seremonien finne sted?

– Prosjektet skal være ferdig utført 31. mai neste år. Men fordi bakken skal «sette seg» kommer vi nok et stykke ut i 2020 for den første begravelsen finner sted. Det skal også anlegges et eget område for urnegraver samtidig, opplyser Amundsen.

Har kapasitet

Kirkevergekontoret har flere ganger siden 2010 varslet at kapasiteten ved Østre Fredrikstad Gravlund vil bli sprengt og at framtidige begravelser må flyttes til f.eks Borge dersom utvidelsen på Østsiden skytes ut i det blå.

– Slik det ser ut nå har vi tilstrekkelig kapasitet inntil utvidelsen er gjennomført og tatt i bruk om snaut to år, påpeker gravlundssjef Bjørn-Thore Amundsen overfor avisa.

Mer fra Dagsavisen