Nyheter

– Dette er årets lokale happening!

Fredag var det for fjortende gang klart for Gressvik Summer Party og for andre gang entret Glenn Hughes scenen på Gressvik Torv.

Glenn Hughes som for øvrig også besøkte Båthuset i 2008. Det er ingen tvil om at selskapet Gressvik Kultur AS som består av idealistene Jack Paulsen, Petter Johansen, Eirikur Haukson, Kjell Johannessen og Frode Hansen har videreført og skapt en herlig klassisk rockearena i Gressvik Summer Party.

Kvelden ble åpnet i tradisjonen ånd av Finn Bjelke som varmet opp publikum med musikk- quiz før Rådegutten, bassisten og vokalisten Steffen Hissingby entret scenen sammen med sarpingene Jon-Erik Gretland på gitar og Thomas Pettersen på trommer. Trio`en leverte et godt utvalg av variert kjente rockelåter til et litt lunkent publikum.

– Dette er liksom årets lokale happening synes jeg, og i hvert fall er det slik for meg. Jeg vet ikke hvor mange år jeg har vært her, det er liksom blitt en tradisjon. Jeg sjekket turné-lista til Hughes og han skal bare spille en plass til i Norge før han drar over til USA. Det helt utrolig at de klarer å få tak slike artister. Derfor er det så moro å støtte dette arrangementet ved å være her, forteller Hans Kristoffersen fra Fredrikstad.

Alt var duket for Glenn Hughes, bassisten, vokalisten og låtskriveren som var medlem av det legendariske bandet Deep Purple i tiden 1973 – 1976. Med seg på scenen hadde Glenn Hughes de to danskene Søren Andersen på gitar, Jesper Bo Hansen på hammondorgel og den amerikanske trommeslageren Fernando Escobedo.

Glenn Huges entret scenen som om han skulle vært snytt rett ut av en tidsmaskin i midten på sytti tallet. Hughes var i så måte korrekt antrukket med tilhørende runde briller og enorme koteletter av skinnskjegg. Hughes startet kvelden med den herlige låta «Stormbringer» fra albumet med samme navn som kom i november 1974. Det var nærmest uvirkelig å høre hvor godt Hughes klarte å skrike sine falsetter, skulle nesten tro han fortsatt var i tyve åra, og ikke en som fyller 67 år 21 august.

Rett og slett imponerende hvordan han har klart å bevare sin stemmeprakt. «Stormbringer» var herlig magisk start. Huges fylte på med flere kjente låter som fikk et elektrisk ladet publikum til å gnistre og gaule med av ren nytelse.

– Brødre og søstre, jeg elsker dere, og takker dere så mye. For jeg er bare en som dere. En helt vanlig fyr som bare har vært veldig heldig som kan få oppleve alle disse fine tingene i mitt liv. Så til dere her i Norge så gir jeg dere all min kjærlighet.

Deretter øste Glenn Hughes på med sin stemmeprakt i låta «Sail Away» og minnet stadig publikummet på at han elsker Fredrikstad. Ikke rart publikummet lett lot seg sjarmere av en Hughes i storform. Alle i bandet fremførte også hver sin fine solo før den herlige låta til Huges & Coverdale «You Keep on Moving» rocka hele Gressvik. Kvelden ble for min del kronet med låta Burn som ble fremført med all den kjærligheten Hughes hadde pratet om denne kvelden.

Lørdag startet som fredag. Finn Bjelke varmet opp med sin quiz på Odins Kro. Deretter var det atter en gang Steffen Hissingby trio som startet oppvarmingen på scenen før de ønsket det svenske bandet fra Gøteborg, Maddox Street velkommen på scenen. Bandnavnet har dem rappa fra den kjente gata Maddox Street i London hvor Rolling Stones hadde kontor.

Bandet Maddox Street med gitaristen og vokalisten Calle Karlsson som gruppas spydspiss leverte herlige låter i sjangeren hardrockblues. De egenprodusert musikalske godbitene fikk publikumet til å trekke frem mot scenen og virkelig nyte. Ingen tvil om at arrangøren ønsker å bevare sitt gode rykte som en klassisk rockearena i lang tid fremover.

Kveldens høydepunkt Chris Thompson entret scenen foran de snaut 1000 publikumene helt mutters alene og kun akkompagnert av Gunnar Bjelland på keyboard og fremførte den vakre låta «I Came For You». På scenen hadde Thompson med seg den norske supergitaristen Mads Eriksen sitt band som består av Frank Hovland på bass, Gunnar Bjelland på keyboard og Zsolt Meszaros på trommer. Ikke så dumt tenkt å ha noen virkelig stødige musikere å støtte seg på når man har passert 70 år.

Det var liten tvil om at alderen hadde satt sitt preg på stemmen til Chris Thompson, en tung vibrato lå som en tykk tåke over stemmen hans, spesielt hver gang han forsøkte å trøkke til så ble det litt kleint. Likefullt; lørdag ble også en herlig partykveld med mye god gammeldags ekte hardrock.

demokraten@demokraten.no

Mer fra Dagsavisen