Nyheter

Suveren avslutning!

Det var selveste country-dronninga Claudia Scott som fikk æren av å åpne Hvaler Gjestgiveris innspurt etter en lang rekke med konserter denne sommeren.

Det var egentlig Viloet Road som skulle stått på scenen sist fredag kveld, men på grunn av for store tekniske og logistikkmessige utfordringer ble Hvaler Gjestgiveri og Violet Road enige om å kansellere fredagens konsert.

Claudia Scott tok utfordringen på strak arm og med seg på scenen hadde hun den kjente artistbassisten Jørun Bøgberg. Sola skinte og det var nok veldig varmt på scenen, for Claudia Scott slett gjennom hele konserten med å holde gitaren stemt. Foruten det så leverte Scott & Bøgberg en flott konsert. Kveldes spilleliste bestod blant annet av stemningsfylte låter som «En Uvanlig Natt I Bergen», «Cool Waters», «A Picture of My Dad and I by» og «Heard You On My Radio» var med på sette fredagens drøyt 4-500 publikummere i fin stemning før fredagkveldes store band «Dr. Hook».

Skuffende

Faktisk er det under ett år siden Dr. Hook starring Dennis Locorriere gjestet Gressvik Sommerparty og som dengang solgte hele 2.300 billetter. At det kun var ca 5-600 publikummere som overvar fredagens «Dr. Hook» konsert må anses som skuffende. Men, til gjengjeld fikk de oppleve konsertmagi. Dennis Locorriere som er både opphavsmannen og stemmen bak de aller fleste låtene stilte med et relativt nytt og ferskt band. Sammen skapte de en helt magisk konsert. Hvem hadde virkelig trodd at Locorriere skulle klare å gjenskape de gamle hitlåtene som «Sylvia’s Mother», «The Cover of the Rolling Stone», «Only Sixteen», «When You’re in Love with a Beautiful Woman» og «Sharing the Night Together» som Dr.Hook gjorde for 40-50 år siden? Dr. Hook starring Dennis Locorriere klarte å gjenskape den karakteristiske fine flerstemte klangen man finner de gamle låtene. Den engang fløyelsmyke stemmen til Locorriere var å godt gjenkjennelig i alle låtene som ble fremført denne kvelden. Publikummere rett og slett storkoste seg med en strålende Locorriere som også lokket frem både allsang og dansefoten hos det godt voksne publikumet.

Rosinen

Selve rosinen i pølsa denne helgen ble servert lørdag med banda «Trang Fødsel» og «Postgirobygget». Denne lørdagen var det heller ingen som tok meteorologenes trusler om uvær på alvor. Allerede når Trang Fødsel entret scenen var gressplenen godt over halvfull av publikummere, og uværet som var meldt hadde for lengst stukket av. Du har sikkert hørt de populære låtene som «Jeg er faen meg det beste som har skjedd deg», «Kursiv», «Livet det er helt ålreit» og «Drømmedame»? Med fengende tekster og et band i perlehumør var det umulig å ikke la seg rive med å synge eller rettere sagt gaule så høyt man bare kunne til de herlige låtene. Kan det virkelig bli bedre enn dette? Tro det eller ei, men svaret er ja!

Postgirobygget

Da «Postgirobygget» gikk på scenen var plenen til Hvaler Gjestgiveri nesten fylt. Første låta ut var «Hold Kjeft Og Kyss» traff nok publikummet rett i hjertet. Det var som det stillestående publikumet ble truffet av en serie av dønninger som satte hele forsamlingen i en deilig rytmisk samstemt svai, en stemningsbølge som varte kvelden ut. Hans Petter Aaserud i «Trang Fødsel» hadde virkelig gitt Arne Hurlen og resten av gjengen i Postgirobygget blod på Tann. Humøret var strålende, selv da bassisten mistet lyden 30min ut i konserten tok Arne Hurlen tak og knallet til med de akustiske låtene «Tampong-sang» og «Sports Revyen» slik at crewet kunne fikse bassen til Nicolai Hauan. Da lyden var fikset tok det neppe mer enn to minutter før stemningen var reparert med låta «Under Isen». Hva er mer idyll enn en herlig varm og vakker sommerkveld hvor Arne Hurlen og resten av gjengen er i toppform og slipper løs et kobbel av godt fremførte låter som «Bulldozer», «Bille Under Barken», «Luftmadrass», «Idyll» «Essensuell» og «En Solskinnsdag». Dette ble en minnerik fin sommerkveld hvor publikum og skribent lett kan «glemme» de tekniske problemene med bassen og allikevel gi «Postgirobygget» bestått.

Jazz

Søndag var det Jazz på programmet med Hilde Louise Asbrjørnsen Quartet i teltet. Hilde hadde tatt med seg sin trio bestående av Svein Erik Martinsen – gitar, Jens Fossum – kontrabass og Anders Aarum på piano. Konserten var helt magisk hvor Hilde Louise regelrett trollbinder publikummet med sin herlige fargerike sjarm, stemmeprakt, samt takt og timing var klokkeren. Det er bare Hilde Louise Asbjørnsen som kan gå ut på en scene og forføre publikumet på en slik måte. Det er jo nettopp derfor man omtaler henne som den nye Billie Holiday og Edith Piaf. Må også nevne at trio`en leverte solo`er som var dampende hete og gripende. Vanskelig å velge kveldes høydepunkt siden alle låtene som ble spilt denne kvelden var helt på topp, men «Don’t Stay For Breakfast» fra det siste albumet «Grappa» får bli min favoritt. Hilde Louise Asbjørnsen blir også å finne på TV til høsten hvor hun skal delta i NRK sitt populære musikkprogram Stjernekamp. Vil tro det gir svært lave odds om Hilde Louise Asbjørnsen også vinner Stjernekamp.

Mer fra Dagsavisen