Nyheter

Mann pågrepet etter boligbrann på Mysen

En mann i 40-årene er pågrepet, mistenkt for å ha startet en brann i Mysen natt til tirsdag. Tolv personer ble evakuert i forbindelse med brannen.

Åtte av de evakuerte bodde i bolig- og næringsbygget som brant, mens fire ble evakuert fra et nabobygg. De evakuerte ble tilbudt tak over hodet i et tilstøtende klubblokale. En av dem ble kjørt til legevakt etter å ha pustet inn røyk, opplyser politiet.

Øst politidistrikt opplyser tirsdag formiddag at en mann i 40-årene fra Mysen er pågrepet og siktet for ildspåsettelse.

Krimteknikere skal undersøke brannstedet tirsdag, og politiet henter inn forklaringer for å finne ut hva som har skjedd.

– Vi er inne i en tidlig fase av etterforskningen, og vi ønsker ikke å gi ytterligere opplysninger på nåværende tidspunkt, opplyser politiadvokat Anne Utaker Langseth.

Politiet fikk melding om brannen i Smedgata på Mysen i Eidsberg kommune klokken 3.15. Det var en av de evakuerte beboerne som meldte fra. Alle som bor i de tre leilighetene der det har vært brann, er gjort rede for.

Like før klokken 6 sa vaktleder Owe Gulbrandsen ved 110-sentralen i Øst til VG at brannvesenet var i en etterslukningsfase, men at det fremdeles brant godt.

Mer fra Dagsavisen