Nyheter

Sommerblues på idylliske Isegran

Lørdag inviterte Magasinet Isegran og Fredrikstad Blues- og jazzklubb til Isegran Sommerblues. Leder av Fredrikstad Blues- og jazzklubb Kjell Sunberg forteller til Demokraten at det var i overkant av 150 besøkende innom denne kvelden.

–Dette er et helt nytt arrangement vi startet opp i år og vi har inngått en avtale med Magasinet Isegran om at vi har to arrangement her i år, og to til neste år forteller Kjell Sunberg.

Første band ut

Første band ut denne blueskvelden er «Plan Be» som er et reinspikka Fredrikstad band med medlemmer som har rocka denne byen mer enn en gang. Kvartetten «Plan Be» består av vokalisten Rebecca Elboth med lang fortid innen jazz. Frank Andersen – bass, Helge Neerland – gitar, Sten Roger Berntzen – gitar, alle i sin tur og orden med fortid i Günther Nielsen band. Roar Jakobsen på trommer har vært med i flere kjente band fra distriktet blant annet Night Flight, Friendship og The sounds.

«Plan Be» og Rebecca Elboth åpnet kvelden i et forrykende tempo og stemmebruk, men Elboth overrasket stort, hun klarte å holde igjen da de rolige låtene kom. En ting er å stå rett opp og ned å synge bra, men måten Elboth formidlet låt for låt denne kvelden var imponerende. Resten av bandet spilte også godt og samstemt uten de helt store overraskelsene. «Plan Be» består jo av musikere med lang fartstid innen 70 og 80 talls rock og det er tydelig at blues og americana musikken sitter i ryggmargen på disse gutta. Det er vanskelig å plukke ut noen låter som var bedre fremført enn andre, dog må jeg nevne godbiter som «Fare Gone Now», «So Many Roads» «A Change Is Gonna Come» «I Don’t Need No Doctor» «Eyes Like A Cat». Ingen tvil om at «Plan Be» alene var vært inngangsbilletten.

Noen mangler

Derimot bør arrangør og utleier se over lokalet til neste konsert. Det er noe krimskrams langs bakveggen som stikker ut, blant annet en mast med wire og enkelte løse planker langs gulvet. Når det gjelder scenen så finnes det ikke lys som er rettet mot scenen. Spesielt nå i sommermånedene når dørene står oppe så blir det mye baklys og trått for publikum å se bandet på scenen. Dette burde arrangøren selv sett og fikset med eksempelvis. noen enkle parkanner rettet inn mot scenen. Ellers er jo dette lokalet helt ypperlig for arrangementer som Isegran Sommerblues.

Svensk suksess

Etter pausen entret det svenske bluesbandet Virginia and the Skybenders scenen. Bandet består av Virginia Pihlblad – vokal, Tobias Johansson – trommer, Svenne Jansson – tagenter, Urban Björn – bass og Patrik Sandström – Gitar. Det som umiddelbart er slående er hvor lik Pihlblad er vår egen Silya Nymoen. Selv om Pihlblad ikke har det samme trykket i stemmen som Nymoen, så leverte hun virkelig gode vokale prestasjoner med en herlig attityde og innlevelse. Allerede etter få låter hadde Pihlblad publikum i sin hule hånd, hun bøy opp til allsang og salen lot seg dele inn som det skulle være det mest selvfølgelige av alt denne kvelden. Må også nevne Svenne Jansson på keyboard som knallet til med en helt magisk hammond solo, en solo som tok helt av, det var som å høre Ken Hensley på sitt aller beste. Virginia and the Skybenders leverte virkelig blues på høyt nivå denne herlige blueskvelden ute på Isegran.

Lørdag 21.juli blir det mer blues ute på Isegran med Isegran Sommerblues del 2 hvor Bærum Bluesband og Joakim Tinderholt entrer scenen.

Mer fra Dagsavisen