Nyheter

Kong Neptun og plastmysteriet

Familieforestillingen som i mange år har gledet både store og små ute på Skjærhalden brygge spilles i år ute på Kroksand også kalt «by-stranda».

I årets nye store forestilling «Kong Neptun og Plastmysteriet» får vi se en Kong Neptun som ser sitt vakre rike blir forsøplet med plast og annet farlig avfall, ikke rart Kong Neptun er dypt fortvilet og deprimert. Kong Neptun tar grep og utlyser en stilling som miljø-detektiv. Det er få søkere, kun den lille uskyldige og unnselige blåkjellet Kjell søker på stillingen.

Utendørsteater

Fredag overvar Demokraten forestillingen. Å se teater utendørs er ofte vær-avhengig for å oppnå full suksess. Når et godt teaterstykke spilles for åpen himmel ute på den flotte «by-stranda» Kroksand, og i tillegg er det tidenes mest fantastiske sommervær vi har opplevd, da er det rett og slett en eventyrlig flott opplevelse. Selv om årtes teaterstykke Kong Neptun og plastmysteriet har stort fokus på miljøproblemene som vi mennesker selv har påført oss, er det lett å tro det stykket bare fokuserer på søppel – slik er det ikke. At tekstforfatter Alexander Hermansen er en kløktig kar vet vi alle fra før, men denne gangen har han virkelig lykkes godt.

Tordenskiold

Uten å røpe for mye av stykket så får man være med selveste Tordenskiold med sine to matroser på Svenske-tokt. Kong Neptun får bare en søker til miljø-detektiv stillingen og BlåKjell får den vanskelig jobben med å finne ut av hvor all forsøpling stammer fra. Tordenskiold forelsker seg i havfruen Atargatis og må spørre Kong Neptun om lov til å gifte seg med havfruen Atargatis. Stykkes spilles uten pause og holder et flott tempo gjennom hele stykket. Det er akkurat passe mengder med gode sanger og musikk. Tekstforfatter har også bakt inn svært gode og morsomme replikker som får både store og små til å knekke sammen i full latter. Samtidig går det en alvorspreget rød tråd gjennom hele stykket. Selv om det bare var 80 – 90 publikummere på stranda denne flotte kvelden, var stemningen virkelig god bland publikum som storkoste seg. Dyktige aktører

Teaterstykket Kong Neptun og Plastmysteriet har også dyktige skuespillere, det blir feil å bare nevne hovedrollene, for alle leverte til de grade gode prestasjoner denne kvelden. Som tidligere år er det Dag Sørlie som spiller Kong Neptun, Tordenskiold - Morgan Lillehjem, BlåsKjell – Viktor Nordstrand, Havfruen Atargatis – Helle Schrader, Matros 1- Alexander Karlsen Elyounoussi, Matros 2 - Hedvig Nygaard, Manet 1 Madelen Søderberg Knudsen, manet 2 Kaja Skarstad.

Stykket er et gratisarrangement og er et samarbeid mellom Kystlotteriet, Hvaler Kommune, Besøkssenter Ytre Hvaler og Ytre Hvaler Nasjonalpark.

Manus og musikk: Alexander Hermansen.

Regi og produksjon: DramaLama ved Sara Hadijan og Jørgen Søderberg Jansen.

Produsent: Visit Fredrikstad og Hvaler

Mer fra Dagsavisen