Nyheter

Håper på ny deltakerrekord

Når Barnas Aktivitetsdag går av stabelen i Kongstenhallen 11. august, håper hjernen bak arrangementet, Terje Bratland, at flere barn enn noensinne deltar.

– Dette året er Barnas Aktivitetsdag et samarbeid mellom Fredrikstad, Sarpsborg, Råde og Hvaler. I år har vi lagt stort vekt på å knytte vennskapsbånd, og skal vise barna at selv om spillerne i de ulike klubbene konkurrerer mot hverandre på banen, er de venner utenfor, sier Bratland til Demokraten.

Han forteller at klubbene Sarpsborg 08 og FFK, Stjernen og Sparta, og Slevik og Greåker, kommer til aktivitetsdagen og arrangerer aktiviteter sammen.

– Vi vil vise barna at det er mulig å være venner selv om man er rivaler på banen, sier Bratland videre.

Håper på rekord

I fjor var det offisielt 1.100 barn til stede på aktivitetsdagen. I år håper Bratland at tallet blir høyere.

– Jeg tør ikke å spå hvor mange som kommer, men ettersom vi i år har flere aktiviteter enn noensinne, håper jeg vi setter ny rekord, sier han.

Blant årets aktiviteter finner vi blant annet Fangene på fortet, et underholdningsshow som varer i en time og 15 minutter, og det kommer også besøk av Emil, Annie og politimester Bastian.

Alt er gratis

Alle aktiviteter, mat og drikke, frukt, popcorn og godteri er gratis for de deltagende barna. Nytt av året er derimot at familiemedlemmer som er med, også kan kjøpe seg noe å spise eller drikke.

– For en symbolsk sum på tjue kroner kan man kjøpe en burger og en drikke. På den måten kan alle ha råd til å kjøpe, forteller Bratland.

Mannen som starter Barnas Aktivitetsdag for tre år siden gleder seg til 11. august, og passer samtidig på å takke alle som gjør det mulig å arrangere dagen.

– Uten de frivillige, næringslivet og de tilskuddene vi får av Fredrikstad og Råde kommune, ville ikke Barnas Aktivitetsdag være mulig å gjennomføre, sier Bratland og tilføyer:

– For å sikre at alle barn som ønsker det skal få mulighet til å delta på aktivitetsdagen er det inngått en avtale med Østfold kollektivtrafikk om gratis busstransport til og fra arrangementet for dem som trenger det. Dette kan man få ved å kontakte NAV-kontoret fra uke 31.

Mer fra Dagsavisen