Nyheter

En herlig helg i skjærgården

I helgen gikk Skjærhalden havnefestival av stabelen. En festival som ble beriket med tidenes aller beste sommervær.

Skjærhalden havnefestival er et årlig arrangement med Lions Club Hvaler/Kirkøy som hovedarrangør. Havnefestivalen er en festival for store og små med underholdning på kvelden.

Demokraten tok turen innom festivalen og konsertområdet lørdag kveld hvor partybandet Cirkus Dos Mosquitos spilte opp til havneparty. De tok de vel 200 publikummerne med full storm fra første låt.

Blant publikum sitter far og sønn Per Arne og Stian Thomasen fra Moss. Sammen har de tatt båten fra Moss til festivalen.

–Det er tredje gangen jeg er her på festivalen, forteller Per Arne Thomasen, og legger til at denne gangen er det også romanse på gang.

Tvers over bordet sitter søsknene Anna og Alette Holmen fra Oslo. De hadde tatt syklene fatt fra hytta på hvaler for å møte Stian Thomasen.

–Vi koser oss veldig her ute på Skjærhalden festivalen, men det var ikke så bra musikk her i går, nå er det toppers, forteller Anna Holmen med et stort smil.

- Helt strålende

Demokraten tok også en prat med festival sjefen Steinar Øby som også er sjef for Lions Club Hvaler/Kirkøy.

–Fortell, hvordan har festivalen gått så langt?

–Egentlig helt strålende, en dag med glede hele dagen, alt må jo bli bra i dette været. Dagen startet med Hafslundsøy musikkorps og Sinsen ungdomskorps som marsjerte i gatene og holdt en strålende konsert. Eliasbåten gikk også i år turer med barna. Den populære krabbefiske-konkurransen for barna ble også holdt i år med sine 25 deltagere. Nytt av året er at vi har variert musikk for å tilfredsstille flere.

–Hvordan går det rent økonomisk for dere?

–Vi har jo bedrifter i ryggraden så det blir jo vellykket uansett, vi gjør ikke dette her for å tjene mest mulig penger, men at det skal være en hyggelig festival for hele familien og det har det blitt. Det har heller ikke vært noe som helst tull og tøys under festivalen, så her har både vaktene og vi som arrangør kost oss under hele festivalen, avslutter en strålende fornøyd festivalsjef.

Mer fra Dagsavisen