Nyheter

Parkeringsetaten skrev ut 69 bøter på Lisleby 17. mai

Et 17. mai-tog er i følge kommunen årsaken til at det er forbudt å parkere i Lisleby Allé på nasjonaldagen. Men det går ingen tog i denne gata hvor 69 bilister ble bøtelagt 17. mai...

Igjen har den årlige, massive aksjoneringen fra p-etaten rundt tivoliet på Lisleby 17. mai skapt bølger.

Nå viser det seg at kommunen selv praktiserer den såkalte «arbeidsskiltingen» på et heller tvilsomt grunnlag.

«Har aldri sett et korps her»

I et dokument Demokraten har fått tilgang til oppgir nemlig kommunens p-etat Vegtrafikklovens bestemmelser for midlertidig skilting når Teknisk Etat hvert år blir bedt om å skaffe til veie et dusin parkering-forbudt-skilt til bruk i Lisleby Allé 17. mai.

«17. mai-toget» er bakgrunnen for parkeringsreguleringen, heter det i brevet fra p-etaten.

Men raske undersøkelser ved Nøkleby skole og i nabolaget fastslår at det ikke går noe 17. mai-tog i Lisleby Allé, verken på formiddagen, ettermiddagen eller kvelden.

– Jeg har aldri sett et eneste korps eller for den saks skyld en skoleklasse i gatene her 17. mai. Men kanskje gikk det korps her før vi kom flyttende hit midt på 1970-tallet? Jeg vet ikke, uttaler en pensjonist som også var vitne til den omfattende bøteleggingen:

– Forsåvidt er det bra at kommunen sørger for å unngå p-kaos her. Men kunne de ikke istedet sperre av gressplenen langs tivoliet med et bånd eller noe liknende framfor å vente på at nærmere 70 barnefamilier skal gå i fella og flås for 900 kroner? Denne aksjonen har jo bare ett eneste motiv; å ta flest mulig, sier pensjonisten i 70-åra til Demokraten.

– Vet ikke om det går tog

Demokraten sendte blant annet disse spørsmålene på mail til parkeringssjef Frode Samuelsen i Fredrikstad kommune onsdag morgen:

* Var det som følge av et 17. mai-tog i Lisleby Allé «arbeidsskiltingen» ble iverksatt denne dagen?

*Når passerte 17.-mai-toget denne gaten (sånn omtrentlig)?

*Hvor mange sanksjoneringsgebyrer (eller bøter som legfolk kaller det) ble ilagt i Lisleby Allé på ettermiddag/kveldstid 17. mai?

Og slik svarte p-sjefen:

– Lisleby Alle var midlertidig regulert med parkering forbudt 17. mai. Jeg vet ikke om det går «tog» der 17. mai, men det er i alle fall et tivoli som skaper en rekke parkeringsutfordringer.

Det ble skrevet 69 parkeringsgebyrer for brudd på Veitrafikkloven i dette området 17. mai, opplyser Samuelsen.

Ek vil undersøke

Hans Ek (Sp), leder av Teknisk Utvalg og politisk ansvarlig for p-etaten, kjenner ikke til det interne 17.-maitog-brevet:

– Det kan jo høres ut som skiltingen gjøres på helt feil grunnlag. Her må det være noe som ikke stemmer. Så dette vil jeg selvfølgelig undersøke med kommunalsjef Atle Holten ved første anledning, varsler Hans Ek.

Mer fra Dagsavisen