Nyheter

Slår felles slag for rekruttering

Med facebook-aksjoner, flotte brosjyrer og presse-omtaler slår tre av byens barnekorps til lyd for den store «rekrutterings-uka».

– Aspirant-inntak like etter 17. mai viste seg å være svært effektfullt da vi forsøkte dette for første gang i 2016. Nå går vi ut sammen med Fredrikstad Janitsjarskole og Kråkerøy skolekorps i et felles rekrutteringsprosjekt fra 28. mai til 4.juni hvor vi igjen håper på stor respons, forteller aspirant-ansvarlig Morten Frantzen i Østre Fredrikstad Skolekorps.

Venner for livet

Antallet skole- og voksenkorpsmusikanter i Fredrikstad har sunket fra drøyt 1300 på slutten av 1980-tallet til under 400 i 2015, opplyste Norges Musikkorps Forbund til Demokraten for tre år siden. En rekke korps er lagt ned, mens andre har slått seg sammen.

For flere av de krise-utsatte korpsene har imidlertid trenden snudd de siste årene:

– Vi har vokst fra 16 medlemmer i 2011 til 50 i dag. Det viser bare at «det nøttær» om du jobber hardt, sier en stolt Frantzen foran korpsets kommende aspirant-inntak torsdag denne uka.

– Hva vil du si er det flotteste med korpsbevegelsen?

– Det må være det fantastiske fellesskapet. Samspillet, bokstavelig talt. At ungene får venner for livet. Å lære seg å spille på et instrument betyr selvfølgelig også mye, understreker en engasjert Frantzen som torsdag kveld denne uka ønsker alle musikkinteresserte barn og foreldre velkommen til aspirantinntak på Sagabakken skole

– Gir ikke opp!

Også Tone Mette Nybøle -leder i Kråkerøy Skolekorps - kan knapt få fullrost korpslivet. Selv har 39-åringen gått i korps siden hun var åtte:

– Korps er en hobby som kan anbefales alle. Det kan jeg gjerne skrive under på! smiler Nybøle som tråkket sine barnesko i nettopp Kråkerøy skolekorps på 1980-tallet.

– Syv medlemmer igjen i februar i år - går det oppover og framover nå?

– Ja, heldigvis. Nå har vi kommet opp i 12 medlemmer og vi har nettopp vunnet 3.plass i 4.divisjon i NMFs disktriktsmesterskap. Men vi vil jo gjerne være flere enn 12! Så kom igjen folkens, forteller lederen entusiastisk foran aspirantinntaket på Rød skole i morgen kveld.

Hos Fredrikstad Janitsjarskole (sammenslutningen av Trosvik Skolekorps, Trara Skolekorps og Fredrikstad Jente- og Guttekorps) tas nye rekrutter i mot mandag kveld 4. juni på Trosvik skole.

Mer fra Dagsavisen