Nyheter

Bevilger mer til vei

Hans Ek (Sp) og det rødgrønne flertallet vil bevilge 5.0 mill. ekstra til veivedlikehold i kommunen. Det totale behovet er 367 millioner.

– Vi må nok erkjenne at vi aldri kommer dit at vi kan si at «nå er alle veiene våre ferdig utbedret». Så mye penger har vi ikke i Fredrikstad kommune. Men en bevilgning på 5.0 millioner utover det vedtatte asfaltbudsjettet på 16 millioner hjelper i hvertfall noe, hevder Ek som er leder for Teknisk Utvalg.

Enhusveien og Kolbergveien

Det er fra fjorårets kommuneoverskudd på 120 millioner kroner Ek og flertallspartiene vil bevilge en slump ekstra til de kommunale veiene.

– Jeg vil i denne omgang innstille på at Enhusveien fram til Kråkerøy ungdomsskole og Kolbergveien fra riksvei-krysset til Onsøy kirke gis midler til opprusting. Begge veiene er hullete og i generelt dårlig stand, slik svært mange bilister har påpekt. Jeg kjenner selv veien opp til Onsøy-kirken godt og kan bekrefte hva folk sier, forklarer Ek

– Får du også innspill om andre veier som er i ferd med å gå i oppløsning?

– Ja, det gjør både jeg og administrasjonen. Holmegata og Ulvedalen f.eks er veier det sårt trengs å gjøres noe med. Vi har en masse andre mindre gater også som må repareres, opplyser Hans Ek.

Behovet er 367 millioner

En investering i veivedlikehold for 2019 på totalt 21 millioner kroner dekker ikke engang en tiendedel av behovet.

Ek: - Vi har fått regnet ut at det pr. i år må brukes 367 millioner kroner på å re-asfaltere veier i Fredrikstad kommune før vi kan si vi er i mål. Etterslepet er voldsomt. Vi gjør likevel så godt vi kan for å få bevilget mer. Men som vi alle vet; helse-, eldre og oppvekstområdene må gå foran hva gjelder pengebruk, understreker Hans Ek.

Mer fra Dagsavisen