Nyheter

Rekordtidlig med vanningsrestriksjoner

Varme, høyt vannforbruk og ikke minst skifte av en hovedvannledning ved Vannverket har medført rekordtidlige vannings-restriksjoner!

Terje Johansen, fagansvarlig for vann og avløp i Fredrikstad kommune, kan ikke huske at vanningsrestriksjoner har blitt innført så tidlig på året.

– Varmen gjør at vannforbruket stiger kraftig, hagearbeid og planting bidrar nok mye til økt forbruk. I tillegg gjør vi nå en omkobling på en av de tre hovedledningene ved Vannverket, noe som medfører at kapasiteten på levering ut i ledningsnettet er begrenset. Vi regner med å bli ferdig med denne jobben i neste uke. Enkelte husstander på Rolvsøy merker denne omleggingen og har nå redusert vanntrykk.

Dårlig vanntrykk i utkanten

Det er ikke tilgangen på vann og begrensninger i bassengene som gjør at kommunen nå velger å innføre vanningsrestriksjoner forteller Johansen.

– Mengden vann er ikke noe problem, men ved høyt forbruk vil spesielt husstander i utkantene av kommunen merke at vanntrykket blir dårlig. Du kan sammenligne ledningsnettet med en veldig lang vannslange som er åpen i enden og blir tappet på flere steder underveis.

Bruk håndholdt slange

Vanningsrestriksjonene innebærer forbud mot vanning med spreder, bruk av ubetjent slange og dryppvanningsanlegg.

– For å hindre at abonnenter blir uten vann overvåkes forbruket og ytterligere tiltak vurderes løpende, sier fagansvarlig for vann og avløp Terje Johansen. – Vanning med kanne og håndholdt slange med munnstykke er tillatt. Det er jo et godt alternativ!

Restriksjoner hele sommeren

Er det noen som nå håper på en snarlig oppheving av vanningsrestriksjonene, hvis været skifter, må jeg nok skuffe dem avslutter Johansen.

– Det er nå slik at når restriksjonene først er innført vil de vare hele sommeren.

Dispensasjon

Anleggsgartnere og andre profesjonelle, idrettsanlegg, nyanlagte gressplener, huseiere som skal vaske hus før maling, oppfylling av basseng og barnehagebarn får lov til å dusje i vannspreder, opplyser Fredrikstad kommune - dispensasjon for vanning skal meldes til Servicetorget.

Mer fra Dagsavisen