Nyheter

Nå får denne gjengen NM på hjemmebane

Dragen Pub er mer enn øl og karaoke. Et dugandes dart-lag ikke minst. Nå skal den engasjerte gjengen snart arrangere NM i dart på Hotel Quality.

– Det er Mister Dart i Norge, Oddbjørn Brydalseggen og E-dart Norge som står bak mesterskapet der vi er teknisk arrangør, forteller Stine Bjerkan til Demokraten.

Dart er en ganske utbredt sport i Sør-Norge med et tyngdepunkt i Østfold, Hedmark og Oslo.

– Vi er den største klubben i Fredrikstad mens sporten er utbredt også i Sarpsborg, kan hun fortelle.

400 spillere

NM på Quality er omfattende og går over fire dager fra 10.mai.

– Det blir omlag 400 som er i aksjon hver dag med drøyt 20 fra vår egen klubb. Vi skal spille single og lag, mix og parmix. Vi har deltakere fra 20 til 70 år. Et ganske så stort NM, påpeker Bjerkan.

Kriteriet for å kunne spille NM er at man må være registert i en klubb man må ha lisens og ha spilt tre kamper i ligaen.

– Vi spiller med handicap omtrent som i golf så her har alle en viss mulighet, sier hun.

Fire på laget

Under seriespillet møtes man borte og hjemme, men i tillegg spiller man online.

– Det er således ingen begrensninger hvor mye man kan spille. Dart er også en lavterskelsport der allekan være med. Det går ikke lange tiden før man opplever framgang. Vanligvis er det fire på laget. Det er også gledelig at det er omtrent halvparten damer som er i aksjon. Dart er en sport for alle, påpeker Stine Bjerkan.

Stor jobb

I forkant av et NM er det en stor jobb arrangøren har foran seg.

– Vi har jaktet premier og gaver over en lav sko. Vi er veldig takknemlig for at så mange bidrar og hjelper oss. Både private og firmaer stille opp, forteller Bjerkan.

Medaljer til Dragen?

Arrangørklubben skal selvsagt også i aksjon på de 108(!) skivene under mesterskapet på Quality.

– Klubben har tatt medaljer i NM tidligere. Vi har jo håp om å være med og kjempe om medaljene også på hjemmebane, sier Stine Bjerkan.

Mer fra Dagsavisen