Nyheter

Kortidssenter på overtid

Endelig trår håndverkere inn for å gjøre en jobb på Fredrikstad Kortidssenter (tidligere Borge Sykehjem).

Dette er en leder. En leder er en kommentar som gir uttrykk for avisens meninger og holdninger.

I forrige uke kunne etatsleder for omsorgssentrene i Fredrikstad kommune, Birgitte Skauen Kopperud, opplyse til oss; «Vegger skal males og verandadører skiftes. Men ingen av beboerne ved Fredrikstad Korttidssenter må flytte ut mens håndverkerne holder på».

Med Fredrikstad kommunes konstante behov for både korttids- og langtidsplasser, og ikke minst Sykehuset Østfolds meldinger om utfordringer rundt tidsaspektet når pasienter skal overføres tilbake til kommunen(samhandlingsreformen), vil vi tro at flytting av beboere i en oppussingsperiode overhodet ikke har vært tema i denne saken - ei heller har vært aktuelt å diskutere.

Det blir i tillegg litt merkelig at etatsleder Skauen Kopperud sier at den eneste ulempen i oppussingsperioden vil være at noen brukere/pasienter må dele rom. Vi vet av egen erfaring at to beboere på samme rom var det flere tilfeller av i alle fall for ett år siden.

Nå er uansett oppgraderingen i gang, og selv om et totalbudsjett på 6 millioner kroner nok ikke blir mer enn en overflatebehandling av det over 40 år gamle bygget - er dette et viktig arbeid for å gjøre hverdagen litt triveligere for brukere, pårørende og ansatte.

Mer fra: Nyheter