Nyheter

Slutt for Fredrikstad Hundeskole

Etter over 20 år er siste «sitt» sagt på Fredrikstad Hundeskole. - Vemodig og trist, men tiden var inne, sier eier Arild Johnsen.

Arild Johnsen, Gro Heidi Hassing og maskotene Fido og Leo (13).  – Vi håper og tror hundeskolen har vært med  å bidra til at mange, både hunder og hundeeiere, har fått et bra samarbeid og mye glede av hverandre.

Omlag to til tre tusen hunder har vært innom den populære hundeskolen på Gressvik i løpet av disse årene, og det har vært fulle kurs fra start til slutt. Hos Arild Johnsen og Gro Heidi Hassing har eiere lært seg hundevett og hunder folkevett, og hundeskolen har vært en viktig del av byens hundemiljø.

– Vi har hatt mange trofaste kursdeltakere her som nå syntes det er trist vi legger ned, men alt har en ende, sier Johnsen.

Firbeint lidenskap

Siden 80-tallet har Johnsen holdt kurs for firbeinte og deres eiere, en jobb han har brent lidenskapelig for.

– Jeg ble bitt av basillen da jeg fikk min første hund i 1982. Hunder er fantastiske og fasinerende dyr og det å jobbe med hunder og eiere i så mange år har vært både morsomt og givende. Gjennom årene har jeg sett folk blir mer og mer opptatt av å gjøre morsomme ting med hunden sin og det med hundehold har hatt en veldig positiv utvikling, mener han.

Unik miljø

Hos Fredrikstad Hundeskole er det hverdagslydigheten som har vært det viktigste, og fokuset har lagt på at eier og hund skal ha det trivelig sammen. Mange vennskap har blitt knyttet her, og det sosiale har vært like viktig som treningen av hund.

– Her har folk dratt på ferie sammen, det blir bydd inn til julebord og fester og det har rett og slett vært et helt unikt miljø, sier Hassing.

Trist

For både Johnsen og Hassing har fritid vært et ukjent ord i mange år. Kveldene har blitt tilbrakt her, i lag med logrende hunder og ivrige eiere.

– Selv om man har vært sliten når man har kommet hjem fra sin vanlige jobb har det alltid gitt ny energi å komme hit. Det gjør meg glad langt inne i hjerterota når folk får til ting med hundene sine, og det er så utrolig lærerikt og givende å jobbe som hundeinstruktør. Det har vært noen helt fantastiske år, og jeg syntes det er innmari trist og ikke skulle holde kurs lenger, konstaterer Hassing.

Tung avgjørelse

Det var interessenter som ønsket å ta over hundeskolen, men Jackon, som hundeskolen leier av, ønsket ikke å leie ut videre og dermed var det enden på visa for hundeskolen like før jul.

– Det å drive en hundeskole krever mye overskudd og energi, og jeg kjente nå at nok var nok. Jeg har en krevende jobb på dagtid også, og jeg har tross alt passert seksti. Hundeskolen har vært en stor del av livet mitt, så det var ikke med lett hjertet jeg tok denne avgjørelsen. Ingenting varer desverre evig og nå må jeg fokusere på andre ting, avslutter Arild.

demokraten@demokraten.no