Nyheter

Samarbeider om animasjonsfestivalen

Fredrikstad Animation Festival er en av høstens begivenheter i sentrum. Nå har festivalen inngått et samarbeid med deres nye hovedsponsor, OBOS.

Animasjonsfestivalen Fredrikstad Animation Festival er Nordens eldste og største animasjonsfestival. Festivalen byr på animasjonsfilm, aktiviteter og seminarer, og en av målsettingene for årets festival er å gjøre festivalen mer attraktiv for familier og lokalbefolkningen.

I fjor satte festivalen salgsrekord på festivalpass, og daglig leder Anders Narverud Moen håper å gjenta fjorårets suksess denne vinteren.

Hovedsponsor

Fredrikstad Animation Festival har inngått nytt samarbeid med OBOS. Deres ønske for samarbeidet er å satse på publikum i Fredrikstad og omegn, og gjøre den til en feststemt begivenhet for alle.

– OBOS som samarbeidspartner gir oss mulighet til å heve festivalens innhold og bli en større lokalaktør. Vi ønsker en sterkere tiltrekking til familier og lokalbefolkningen, og har som mål å gjøre festivalen til fire feststemte dager i Fredrikstad, sier daglig leder for Fredrikstad Animation Festival, Anders Nerverud Moen

Animasjonsfestivalen har en spesiell dag rettet mot nettopp det lokale publikum, familiedagen. De vil bruke støtten fra OBOS til å utvikle familiedagen, som har vært en av de best besøkte dagene tidligere.

– Vi vil gjøre familien enda bedre for Fredrikstads befolkning, så festivalen tiltrekker familier og barn, ikke bare «filmfolk», fortsetter han.

Vil skape trivsel

OBOS gleder seg til å starte samarbeidet som de håper vil komme mange av Fredrikstads innbyggere til gode.

– For OBOS som boligutbygger er det viktig å skape trivsel og et godt lokalmiljø for våre medlemmer. Vi ønsker gjennom samarbeidet med Fredrikstad Animation Festival å bidra til et rikt og mangfoldig kulturtilbud for store og små i Fredrikstad, sier regiondirektør i OBOS Østfold, Steinar Frølandshagen.

Nerverud Moen er også svært positiv til samarbeidet.

– OBOS er en god bedrift å samarbeide med fordi de er opptatte byutvikling og kultur, og at festivalen skal være tilfredsstillende for byens folk. På våre møter har vi vært opptatte av at en by skal ikke bare bos i, den skal oppleves. Det håper vi animasjonsfestivalen kan bidra mot, avslutter han.

Nyeste fra Dagsavisen.no: