Nyheter

Nå blir det «nye» tider for restauranten

Den unge gründeren Samrid Sharma (25) tar restauranten i sentrum til nye høyder med smaken av det moderne India.

Mother India - et velkjent navn for mange matelskere i Fredrikstad. I snart 20 år har det nordindiske kjøkkenet servert mat fra landet vi som oftest forbinder med Taj Mahal.

Nå er Samrid Sharma (25) både eier og restaurantsjef.

Tid for forandringer

Fredag startet den nye forvandlingen Sharma lenge har hatt lyst til å gjøre med tradisjonelle Mother India. Men hvor har inspirasjonen kommet fra?

– Nord-indisk mat er et av de mest sofistikerte kjøkken i India. Nå har jeg vært på en inspirasjonstur i India og med meg hjem har jeg tatt med meg masse nye, moderne smaker og en indisk kokk fra Merriott (anerkjent hotell, jour. anm).

Helt fra da mor og far Sharma åpnet dørene i 1997 og frem til før sommeren i år har det handlet om tradisjonell indisk mat. Nå skal Samrid drive kjøkkenet og restauranten han tok over før sommeren flere hakk videre.

– Jeg har vært siden dag én og jeg har lært hvordan ting foregår. Det har vært snart 20 år med det «gamle» India og nå føler jeg tiden er inne for forandringer og nye konseptendringer, sier Sharma til Demokraten.

– Interesse for fly

Han har hatt sine drømmer og mål fra han var liten av og i likhet med de fleste andre unge ledere har Samrid Sharma hatt andre fremtidsplaner.

Men så dukker plutselig opp en lyst til å drive med business.

– Det er en stor utfordring å lære seg alt og drive fra bunn av. Jeg holder på å lære hele tiden, samtidig som det å lære står i fokus hele tiden. Det handler om å følge med på markedet og hva andre gjør, forteller 25-åringen.

Med mastergradspapirer i business og administrasjon fra London er det å være eier for Mother India midt i blinken og en fin start på karrieren.

– Jeg har alltid hatt for interesse for fly og planen var å bli noe innenfor flybransjen, kanskje pilot.

Men helt plutselig skiftet det retning om at business var min greie.

Utvikle

Men hva er egentlig den uendelig drømmen videre? Sharma har et klart svar på nettopp det.

– Planen er å drive ting videre og bli større, uten tvil. Jeg vil gjerne ha erfaring først, men jeg har sett, smakt og opplevd mye som jeg kan ta med meg videre, sier han mens det går i rolig, hjemmekoselig indisk musikk i bakgrunnen.

Og Samrid Sharma avslutter:

– Man kan ikke drive med kun én butikk. Det handler selvfølgelig om å utvikle videre også.

Mer fra Dagsavisen