Nyheter

Pikegardens årlige drillshow

Like sikkert som at våren nærmer seg arrangerer Fredrikstad Pikegarde sitt årlige drillshow. Da møtes drillere fra de forskjellige korpsene i distriktet og viser hva de har øvd på i vintermånedene. Gymsalen var godt besatt med publikum sist søndag. Også Nøkleby Skolekorps opptrådte med god musikk.

Det hele startet med en åpning hvor de fleste aktørene deltok. Denne gang var det aktører fra Manstad Drill, Rød skolekorps drill og Lande skolekorps drill foruten Fredrikstad Pikegarde. Aktørene hadde flere nummere hver seg.

Gjestedrillere

Fra Manstad Drill deltok Oda Michelsen (12) med flere innslag. Hun drillet både med en og to staver og viste at hun hadde lært mye i løpet av de tre årene hun har drillet i Manstad Drill.

Fra Rød skolekorps deltok Alisa Jensen (8,5). Det er god prestasjon å stå helt alene på gulvet når det er mange tilskuere og med mange andre mer erfarne drillere rundt seg.

Fra Sarpsborg deltok flere tropper fra Lande Skolekorps drill. Dette var et flott bekjentskap. De hadde med seg både erfarne drillere og aspiranter, og det er ser ut til at drilltroppen til Lande kan gå en lys fremtid i møte.

Det var hyggelig at Nøkleby skolekorps kom og spilte noen fine marsjer denne dagen. Et korps som nå er på vei opp igjen.

Fredrikstad Pikegarde

Byens flotte drilltropp hadde denne gang mange gode oppvisninger. Flott gatedrill og formasjonsdans, noe som pikegarden er kjent for også utenfor Norges grenser.

I de siste årene har Fredrikstads drilltropp vært æresgjester i Gøteborg Musikkfestival, hvor de også skal delta denne sommeren. Demokraten snakket med en ung driller fra pikegarden i pausen.

11 år gamle Amalie Berg Gundrosen kunne fortelle at hun hadde drillet i ett og et halvt år nå, og hun gledet seg til at marsj-sesongen skulle starte.

– Det er morsomt å gå og drille, og jeg gleder meg til å begynne med stav, sier hun.

Nå drillet hun med flagg og dusker, men stav var det store målet. Hun hadde ikke tenkt på å bli tamburmajor ennå.

– Det er veldig morsomt i Gøteborg, og jeg skal være med resten av jentene pikegarden dit også i år.

Hun kunne fortelle at det var mye trening, men det gjorde ikke noe så lenge det var så morsomt.

Som avslutning fikk vi se et drillshow fra pikegarden med gulldusker og lysende staver. Et flott og fint innslag. Treneren til Fredrikstad Pikegarde, Rebekka Løkke, var fornøyd med jentene sine denne dagen og hun forteller at de vokser med slike oppgaver.

Mer fra Dagsavisen