Hele 23 plasseringer til Manstad Skolekorps drilltropp under Østlandsmesterkapet

Forrige helg ble det arrangert Østlandsmesterskap i drill på Jessheim med utøvere fra 47 korps med over 500 starter i ulike klasser og kategorier.

Med starter både fredag, lørdag og søndag var Manstad nok engang en av troppene som markerte seg. Manstad Skolekorps Drilltropp stilte mannsterke opp og hadde med seg 25 jenter fordelt på 34 starter.

Hele 23 plassering fikk Manstad totalt. Senior tropp 1.divisjon reiser til EM i Italia i påsken og skal representere Norge i dance. 2 jenter fra Oslo Drill er også med her. I helgen viste de at programmet sitter og vant overlegent.

I tillegg reiser Amalie Bustgaard Pettersen og Thea Fjæraa med sine soloer og Oda Michelsen er reserve i duett sammen med Amalie. Junior tropp 1. divisjon dance består av 6 unge jenter som møtte konkurrenter som hadde en snittalder som var mye høyere, men klarte allikevel å ta en sterk 3. plass.

Troppene fortsatte å gjøre det bra. Junior 3. divisjon dance vant i sterk konkurranse med 16 andre tropper. Juvenile dance tropp klarte en flott andreplass og aspirant troppen viste at det spirer og gror i Manstad Drilltropp.

Flere stilte solo eller duett i dance. I dance skal man danse samtidig som man driller. Amalie Bustgaard Pettersen tok med seg en andre plass i preteen advanced gruppen, Nora Julsen en tredje plass og i Juvenile hadde Manstad med Noomi Johnsen som gjorde en flott danceprogram foran et stort publikum. Emma Sofie Jørgensen klarte en sterk 8. plass i en stor gruppe med 29 drillere.

I duett stakk Leah Hauge-Brarud og Amalie Rydningen av med seieren etter et program helt uten stavmist. Oda Michelsen og Amalie Bustgaard Pettersen var hakk i hel og fikk en andre plass. I juvenile tok Mina Mohn Gjølberg og Oda Rosseland Strande sølv, mens Ida Hauge-Brarud og Nora Johannessen var rett bak på en bronsjeplass.

I twirl skal man ha mer fokus på drillteknikk og Manstad har vist gjennom flere år at dette er de gode på. Dette kom også frem i helgen. Junior 1. divisjon stiller for første gang i twirl team og viste at de kan drille raskt og sammen som en tropp. De endte på en andre plass. I program med solo med en stav klarte Thea Fjæraa å få en 3. plass. Thea stiller første året i klassen for seniorer og det er mange sterke utøver hun møter som har gjort det bra både nasjonalt og internasjonalt.

I klassen preteen advanced tok Amalie Bustgaard Pettersen gull, mens Oda Michelsen tok sølvplassen. Mia Njøsen vant klassen for preteen beginner, mens søster Synne kom på en 4. plass bare 0.05 poeng bak pallen. I twirl duett preteen fikk Leah Hauge-Brarud og Andrine Skallebakke en 2.plass og samme gjorde Thea Fjæraa som samarbeider med Benedicte Vollaug fra Skedsmo drill.

De stilte i senior. I kategorien med 2 staver tok Thea Fjæraa en andreplass kun slått av Mathias Langseth Eliassen som har tatt gode plasseringer i utland. Thea stilte i Frankrike tidligere i år og klarte en 4. plass. I preteen vant Amalie Bustgaard Pettersen, mens Nora Julsen tok en tredje plass.

I juvenile stilte Kari Engseth som fikk første plass og en veldig høy poengsum. I x-strut preteen advanced vant Amalie Bustgaard Pettersen, mens Amalie Rydningen tok en tredje plass i intermediate.

Vil du at resultatene til din forening skal komme på demokraten.no, send tekst og bilder til kristin@demokraten.no.