Nyheter

Fredspris til Nils Malcolm og Lisleby fotballklubb

Leder i Lisleby Fotballklubb, Nils Malcolm, kunne torsdag motta Amnestys lokale fredspris for sitt arbeid med å sosialisere og integrere barn og unge på Lisleby.

Ordfører Jon-Ivar Nygård var til stede for å holde åpningstale. Gruppen VOKS sto for underholdningen. Appell ble holdt av Anne-Marie Mollen fra Amnesty Norge. Og konferansier Jon Petter Hansen bidrog også med noen låter på gitaren.

- Det er åttende gangen prisen har blitt delt ut her i Fredrikstad.Ordfører Jon-Ivar Nygård holdt åpningstalen om hvor bra et sånt tiltak er for lokalsamfunnet. I år gikk utmerkelsen til Nils Malcolm, som fikk med seg den lokale fredsprisen hjem. Lisleby Ungdomskor, med nytt navn VOKS, startet med en flerstemt versjon av låten; «You’re the voice». En klokkeklar fremstilling, med et budskap om at alle har en stemme som teller. Og at vi må stå sammen i kampen mot krig og overgrep. Senere ble det holdt en appell av Anne-Marie Mollen fra Amnesty Norge. Hun gratulerte alle til stede med Verdens Menneskerettighetsdag, og berømmet tradisjonen med de lokale fredsprisene.

«Master of War»

Vi fikk høre Jon Petter Hansens versjon av Master of War. Bob Dylan er kjent som en låtskriver med metaforiske budskap, presentert på en poetisk måte. «Master of War» er en kraftig fordømming av de som profitterer på krig, og at noen tjener «big money» på andres ulykke.

Elleve nominerte

Amnesty i Fredrikstad hadde i år elleve nominerte kandidater å velge mellom til den lokale fredsprisen. Alle var verdige vinnere. Men Nils Malcolm gikk av med seieren, for sitt initiativ til «Fotball Fritid». Prisen blir gitt for å hedre innsatsen som er gjort for å sosialisere og integrere barn og unge på Lisleby. Og skape et miljø som inspirerer til fellesskap og samarbeid. Et av målene men prosjektet, er å skape et godt lokalsamfunn, og forebygge ekskludering og ekstremisme. «Fotball Fritid» er et gratis tilbud for barn som ønsker å drive med fotballaktiviter etter skoletid. Det siste året har 250 jenter og gutter med ulike etnisk bakgrunn deltatt i dette prosjektet.

Kvelden ble avsluttet med sangen «Din tanke er fri» som på mange måter har blitt Amnesty’s musikalske varemerke.

Nyeste fra Dagsavisen.no: