Nyheter

Lokale brytere tok både gull og sølv

I helgen tok Torp IF tre gull og en sølv på brytestevnet «Arctic Cup» i Fauske og et nasjonalt stevne brytestevne i Sarpsborg.

I helgens «Arctic Cup» stilte 160 deltagere fra 21 norske og svenske klubber. Nivået var høyt i ungdom, junior og senior. I fristil kvinner gikk Torps Cesilie Høivik Magnussen (15) helt til topps. I 60 kilosklassen vant hun to kamper på fall over en norsk og svensk motstander.

- Jeg var veldig godt fornøyd; spesielt siden jeg ikke fikk et eneste minuspoeng, fortalte Cesilie til Demokraten.

Gull og sølv

I ungdom (58 kg) ble det også gull til Torp IF ved Tobias Arnesen (15). Han vant først to kamper på fall - før han vant på teknisk overlegen (10-0) over Atlas-gutten Tobias Krå Simonsen. Sistnevnte var fornøyd med sølv – siden han veide 54 kg- men fikk ingen motstander og måtte gå opp en vektklasse og konkurrere mot eldre motstandere.

I -63 kg junior/senior ble det også sølvmedalje til Thea Høivik Magnussen (16) etter tap på teknisk overlegen mot regjerende senior-norgesmesteren Karoline Løvik fra Kristiansund AK. Den tredje lokale sølvmedaljen sørget Fabian Christensen (16) fra Atlas for i -80 kilos klassen for junior/senior.

Syvende gullet

I Sarpsborg`s nasjonale brytestevne på Grålum – var det 109 deltagere fra 11 klubber. Et av byens store bryte-talenter, Robin Martinsen (13), var den eneste lokale utøver som gikk helt til topps i -42 kilosklassen (G15) med seks deltagere.

- Det var vel kanskje ikke den største og tøffeste vektklasse som jeg har vunnet, men litt artig var det at det var syvende gang på rad (2011-2015) jeg har vunnet Nationals stevne, sier Robin Martinsen til Demokraten,. I helgen vant han alle sine fire kamper uten et eneste minuspoeng.

PS! Lørdag arrangerer Atlas sitt årlige internasjonale «Atlas Cup» i Kongstenhallen for begge kjønn i alderen 12-23 år.

Knut Jørgen Johannesen
knut@demokraten.no

Mer fra Dagsavisen