Nyheter

Stor dugnadsinnsats i turområde

Med feiende musikk fra Gunnarstorp Musikkorps kunne representanter fra Borge Lions søndag stolt presentere det opprustningsarbeidet som er gjort på Vetatoppen for et hundretalls fremmøtte.

De fikk også 10.000 kroner fra fylkeskommunen for at anlegget var tilrettelagt for funksjonshemmede.

Demokraten kunne lørdag fortelle historien bak arbeidet med utbedringen av det populære turområdet – og søndag ble det offisielt åpnet ved ordfører Jon-Ivar Nygård. Han tente på grillen foran gapahuken på ekte olympisk vis.

Kostet 300.000 kroner

Øyvind Gabrielsen kunne fortelle at nå var bygd opp fire griller i området og at utedoen, med villmarkspanel, ville stå klar om noen uker.

President i Borge Lions, Helge Kure, var stolt av å presentere området, som hadde kostet 300.00 kroner hvorav 100.000 kroner var beregnet dugnadsarbeid.

Han takket også både grunneiere og det offentlige for deres støtte. Ordfører Jon-Ivar Nygård syntes at det var et godt eksempel på hva dugnadsinnsats kan gjøre.

Borge Lions fikk pris

Elin Tvete fra Fylkesrådet for funksjonshemmede overrakte 10.000 kroner fra fylket.

– Det har vært vanskelig å gi ut prisen for en universell utforming de siste årene. Men da vi hørte om dette tiltaket, var ikke valget vanskelig.

Naturligvis hadde Borge Lions ordnet med mobil grill og de frammøtte sto i kø for å få en smakebit idet solen tittet fram og kastet glans over det hele.

Mer fra Dagsavisen