Nyheter

OBOS og FOBBL har fusjonert

Arbeidet med å fusjonere de to boligbyggelagene er nå sluttført. Fra og med 1. oktober heter Fredrikstads ledende boligbyggelag OBOS Østfold.

– Vi er svært tilfreds med at fusjonen mellom OBOS og FOBBL nå er gjennomført. Vi gleder oss til å starte arbeidet med å tilby OBOS-medlemmene i Fredrikstad og resten av Østfold gode medlemstilbud, en trygg boligforvaltning og på sikt også nye, spennende boligprosjekter, sier kommunikasjonsdirektør Åge Pettersen i OBOS.

Også regiondirektør Steinar Frølandshagen i OBOS Østfold ser frem til arbeidet:

– Vi har tatt med oss den høye kompetansen som har vært i FOBBL inn i det nye selskapet og våre kunder vil fortsatt treffe de samme dyktige medarbeiderne de kjenner fra før. Vårt mål er på sikt å være et kraftsentrum når det gjelder boligutvikling og boligforvaltning i Fredrikstad og Østfold, sier Frølandshagen.

Det fusjonerte boligbyggelaget får om lag 280.000 medlemmer totalt, av disse kommer nesten 14.000 fra det gamle FOBBL. Alle de tidligere FOBBL-medlemmene beholder ansienniteten de opparbeidet seg i FOBBL. Den gjelder nå som deres OBOS-ansiennitet.

OBOS har en over 80 år lang historie som boligforvalter med rundt 1850 boligselskaper og 144.500 boliger som kunder. De 180 boligselskapene med til sammen ca 5.500 boliger i Fredrikstad, Hvaler og Råde som tidligere ble forvaltet av FOBBL, har nå OBOS som forvalter.

Selv om fusjonen først trådde i kraft 1. oktober, har OBOS allerede i noen måneder vært etablert i Fredrikstad gjennom meglerkontoret OBOS eiendomsmeglere i Nygaardsgata 28.

Samme sted ligger kontor til OBOS Østfold som vil ha sin første åpningsdag mandag 3. oktober.

Nyeste fra Dagsavisen.no: