Nyheter

Krever erstatning fra Biltema

Barna til tre menn fra Trøndelag, som døde etter at de drakk metanolholdig rødsprit fra Biltema, krever erstatning fra firmaet.

– Jeg har fremmet et krav overfor Biltema om erstatning og oppreisning for ikke økonomisk skade på vegne av de etterlatte, sier advokat Marianne Kartum til Adresseavisen.

De tre trønderne som døde av metanolforgiftning etter at å ha drukket rødsprit kjøpt hos Biltema, etterlot seg alle to barn hver. Advokaten, som representerer alle seks, ønsker ikke å kommentere beløpet før hun vet hvordan Biltema stiller seg til kravet.

Styreleder Magne Teigland i Biltema opplyser at erstatningskravet fra de etterlatte vil bli sendt videre til produsenten av metanol-rødspriten i Sverige.

– Vi har fått et krav, og det tar vi videre. Vi satser på at de som har gjort feilblandingen aksepterer at de har gjort en feil, og at de også aksepterer beløpet, sier Teigland.

Rødspritskandalen ble avdekket etter en rutinemessig obduksjon av en 49 år gammel Trondheims-mann i februar. Politietterforskning avdekket at en rødspritflaske hjemme hos mannen inneholdt metanol. Flasken skulle ha inneholdt etanol. Senere ble det konstatert ytterligere tre dødsfall i Norge. To menn i Trøndelag og en mann fra Rogaland. (©NTB)

Mer fra Dagsavisen