Nyheter

Ungdom i sommerjobb utnyttes

LOs sommerpatrulje har avdekket 10 prosent flere lovbrudd på norske arbeidsplasser i år enn i fjor. Ungdom i sommerjobb blir utnyttet av grådige arbeidsgivere.

Etter to uker på veien i hele Norge, har LOs sommerpatrulje avsluttet årets inspeksjon på unges arbeidsplasser. På over 20 prosent av bedriftene patruljen har besøkt har de avdekket lovbrudd. Dette er status etter at resultatene fra 18 av 19 fylker er talt opp.

– Disse tallene bekymrer LO. Vi jobber for ungdoms rettigheter gjennom hele året, og det vi avdekker nå er en økende brutalisering av arbeidslivet. Det er lav kunnskap om hvordan loven skal følges, men mange arbeidsgivere bryter loven med fullt overlegg, sier ungdomsrådgiver Hege Nilsen Ahlquist i LO til NTB.

LOs Sommerpatrulje har avdekket cirka 10 prosent flere brudd i år sammenlignet med 2007. Blant bruddene som går igjen er manglende arbeidskontrakter, at arbeidsgiver ikke utbetaler overtidstillegg, ulovlig arbeid blant barn og unge og ulovlig trekk i lønn. (©NTB)

Mer fra Dagsavisen