Nyheter

Vil premiere lokalsamfunnene

- «Bærekraftprisen» skal belønne og inspirere de ulike lokalsamfunnsutvalgene.

Dette sier Rita Heide Eggen, Camilla Eidsvold og Reidun Sørlie i plan- og miljøseksjonen. De tre er lokalsamfunnskoordinatorer for en rekke av de 23 lokalsamfunnsutvalgene som skal konkurrere om prisen.

- Vi har valgt å kalle prisen for «Bærekraftprisen» som en naturlig forlengelse av bærekraftarbeidet i kommunen vår. Oppmerksomheten rundt prisutdelingen vil være gunstig for det arbeidet de ulike lagene nedlegger, men også for publikum generelt.

Forutgående nominasjon

- Hvordan skal utvelgelsen foregå?

- Alle de 23 utvalgene skal nå nominere det prosjektet eller arbeidet som er utført innenfor år 2004 og 2005. «Bærekraftprisen» skal nemlig være en årlig pris, og ikke noen engangsforeteelse.

- Når denne prosessen er brakt til ende , vil det foregå avtemming i beste «Grand Prix»-stil, der hvert av utvalgene skal stemme på prosjektene andre enn sitt eget. Lederne for de enkelte utvalgene får tildelt en viss poeng- pott som de skal bruke til å stemme på det tiltaket de mener er best bærekraftig. Dette er like viktig som å få utvalgene til å være med på å fylle begrepet bærekraftig utvikling med innhold.

Prisen vil bli utdelt i løpet av januar måned.

Prisen

- Og hva vil vinneren motta utover ære og berømmelse?

- Vi har planlagt en noe forenklet omfang og en relativ beskjeden pristildeling i første omgang, da dette er første gang. Vi er åpne for innspill i hvordan dette skal avvikles, ikke minst fra publikum.

- Prisvinneren for Bærekraftprisen 2005 skal bli behørig markert, med et diplom og med en økologisk middag for hele utvalget i en trivelig atmosfære, understreker de tre koordinatorene.

Mer fra Dagsavisen