Nyheter

Kolleksjon fra naturen

The Earth Collection på Stortorget er den eneste butikken i sitt slag i Østfold. Wenche Seifert driver en enpersonsbedrift der klær i rent naturfiber er nisjen. Kolleksjonen tilhører en verdensomspennende kjede, hvor en ideologisk idé ligger i bunnen av konseptet.

Konseptet er dansk, men klærne blir produsert i Kina. De driver en «rettferdig handel». Det vil si ikke barnearbeid, og produksjonsarbeiderne får godt betalt. I tillegg blir fibrene plukket på en skånsom måte.

Handel

Wenche Seifert oppdaget konseptet i 2001, og åpnet forretningen i november 2002.

-Da var det bare en butikk i Norge. Den var på Dokka, men den er borte nå. Pr. i dag er det fire butikker i landet. Denne og to andre åpnet samtidig, sier hun.

Økonomisk går det akkurat rundt. Men hun kunne ønske litt mer handel. I den forbindelse har hun en oppfordring til kundene::

-Dere må ikke glemme sentrums butikkene! Jeg er redd for at sentrum bare blir en «Torvby». Det er masse liv her om sommeren, men byen ligger brakk om vinteren. Det er plass til begge deler, mener butikkeieren.

Naturfiber

-Det som er spesielt med materialet i klærne er at de ikke er «i hjel-behandlet» maskinelt. Fibrene har beholdt sin naturlige egenskap, kan hun fortelle.

Materialene som blir brukt i tøyet er ren bomull, hamp og råsilke. Selv tilbehøret er fra naturen. Knappene er av tre, og tråden er av bomull og viscose. Viscose er et trevirke.

Seifert kan fortelle at råsilke puster. Og natur tøy generelt er ikke lett antennelig. Dessuten smelter det ikke på kroppen.

Priser

Kolleksjonen er fra spedbarn til voksen. Størrelsene går fra S til XXL, for begge kjønn. Noe av klærne er også unisex (begge skjønn).

-Kjeden har faste lave priser hele året, derfor finner man ikke salgsplakater her, sier hun.

Og legger til: -Det dyreste plagget er en utenpå jakke til 790 kroner.

Mer fra Dagsavisen