Nyheter

Vaktstue blir turistkontor

Den historiske vollmesterboligen ved Vindebrua skal fra sommeren av tjene som turistkontor.

Ingenting er så galt at det ikke er godt for noe: I en tid hvor Østfold Regiment driver nedtrapping i Festningsbyen i stor stil har Borg Destinasjon (turistkontoret på godt norsk) fått tilbud om om å overta den militære vaktstua som i mer enn 200 år fungerte som utkikkspost for trafikken til og fra datidens Fredrikstad.
Midt i blinken
- Jeg kan bekrefte at Østfold Regiment nå har samlokalisert alle sine vaktfunksjoner til infanterikaserna på Torvet og at vollmesterboligen er tilbudt Borg Destinasjon på leiebasis, forteller oberst Dag Strømsæther til Demokraten.
Og Svein Erik Moe, byens reiselivsdirektør, er stolt over løsningen kommandanten har skissert:
- Dette lokalet er selvfølgelig midt i blinken for oss. Jeg tror vaktstua ved Vindebrua kan bli Eurpoas koseligste turistkontor. Beliggenheten er jo unik! Imidlertid må det gjøres en jobb innvendig før vi kan ta lokalitetene i bruk, sier Moe og sikter til de små arrestlokalene, skranke-arrangementet og det andre spesialinventaret det 306 år gamle murbygget rommer.
Sommerkontor
Vollmester-boligen skal etter planen erstatte guidekontoret Borg Destinasjon benytter i Donkejongårdens have sommerstid. Dét betyr likevel ikke at Vindebruas «tårnhus» blir stående tomt i vinterhalvåret:
- Vi skal sørge for at lokalet blir brukt året rundt, det være seg til møtevirksonhet eller andre formål som egner seg på stedet, forteller Moe.
Også Borg Destinasjons «hovedkontor» i Provisoriet står foran forandringer.
- Jeg kan foreløpig verken avkrefte eller bekrefte-, men det jobbes nå fra rådmanns-hold med en overflytting til Gjestehavn-bygget på Dampskipsbrygga. Lokalene i Provisoriet, som for øvrig er svært kjølige å oppholde seg i, er sagt opp fra vår side, forteller reiselivsdirektør Svein Erik Moe til Demokraten.

Mer fra Dagsavisen