Nyheter

Nekter sigarett-smugling

Råde-ekteparet som torsdag ble varetektsfengslet i fire uker for å ha forsøkt å smugle fem millioner sigaretter til Moss, nekter all straffeskyld. Samtidig spriker forkalaringene til de to.

De to, en 44 år gammel mann og hans et år yngre polskfødte kone måtte torsdag møte i forhørsretten i Moss. Begge hadde da i avhør og i rettsmøtet nektet all kjennskap til norgeshistoriens største sigarettbeslag. Et beslag som ble gjort på en gård i Råde onsdag formiddag. Ekteparet som driver en møbelforretning i Mos,s har lagerplass på gården for import av møbler og annet utstyr. Politiet i Moss har det siste døgnet gjort beslag både i ekteparets leilighet og i forretningen i sentrum av Moss. Beslagene samt ekteparets bankkonto, bankboks og regnskap skal nå finkjemmes for eventuelle bevis.

På nynorsk

Sigarettpakkene som ble funnet i en container som i følge papirene skulle ha inneholdt møbler, hadde både norsk og nynorsk påskrift. Dette kan tyde på at smuglerforsøket var nøye planlagt. Politiet utelukker derfor ikke at det kan komme flere pågripelser i saken. Mannen som eier gården i Råde hvor sigarettberget ble funnet, ble løslatt onsdag kveld etter avhør.
- Han er fortsatt siktet i saken, men vi ser foreløpig ingen grunn for å begjære mannen varetektsfengslet, sier politiinspektør Jon Granrud.

Forklaring

Under avhør onsdag skal ekteparet hver for seg ha avgitt forskjellige forklaringer til politiet. Politiet kan likevel ikke si noe om hvorvidt de to skal ha stått bak innførsel av smuglersigaretter tidligere eller om dette var første forsøk. Sigarettene som ble beslaglagt onsdag, har en gateverdi på 15 millioner kroner. Dersom partiet hadde kommet i omløp på det illegale markedet ville det vært unndratt avgifter for mellom 10 og 12 millioner kroner.

Mer fra Dagsavisen