Nyheter

Svein Høiden gjenvalgt i Ap

Det var lite dramatikk da Fredrikstad Arbeiderparti på sitt årsmøte i går gjenvalgte Svein Høiden til sin leder. Langt mer fres på talestolen ble det da skifte av statsministerkandidat ble omtalt.

- Svein Høiden ble valgt for to nye år. det samme ble sekretær Rolf tindlund, kunne AP-politiker og varaordfører Wenja Ringen fortelle på telefon fra møtet like før Demokraten gikk i trykken.
Årsmøtet som fant sted i de nye Folkets hus-lokalene på Stortorget i går kveld, varte og rakk. Ti forslag var kommet inn, og mange ønsket å ytre sit syn på en rekke saker. Deriblant skifte av statsministerkandidat - fra Thorbjørn Jagland til Jens Stoltenberg.

For hard kritikk

Ikke minst var det mange av de tilstedeværende på årsmøtet som bestemt og høylydt ga uttrykk for at de følte at Jagland hadde fått ufortjent hard kritikk.
- Nå har tre års heksejakt endt, sa en.
- Jagland er en dyktig strateg. Han er sikker innad i partiet, men kan virke usikker utad, sa en annen.
- Vi er klovner! Vi gjør ikke nok for å støtte partiet innad!, hevdet en tredje.
- Vi har aldri hatt noen sjefsproblem i Arbeiderpartiet. Vi har aldri hatt en sjef, sa den fjerde.

Bedre her

Årsberetningen vitnet om både medgang og motgang for Fredrikstad Arbeiderparti. Resultatet av kommunevalget ga partiet en oppslutning på 31,2 prosent, noe som ga 21 representanter i kommunestyret. Oppslutningen lokalt var dermed tre prosent bedre enn et heller dårlig resultat på landsbasis.
- Vi klarte ikke å fange opp den sterke tilbakegangen til NTS. Partiene som klarte dette var først og fremst Pensjonistpartiet med sin sterke fremgang med fem representanter i kommunestyret og til dels FrP, heter det i årsberetningen.

Aktivt år

Vårt lokale AP hadde ved utgangen av fjoråret 733 betalende medlemmer.
Partistyret har i årsmøteperioden avholdt 14 styremøter, med behandling av 51 saker. Representantskapet har i samme periode avholdt seks møter, og behandlet 12 saker. Deriblant plassering av nytt østfoldsykehus og Sentrumsplanen.
Østfold AP åpnet programdebatten i Østfold 2. november med et møte som ble avholdt i Folkets Hus her i byen. Partileder Thorbjørn Jagland innledet om programdebatt 2000.

Vitaliseres

- Det å vitalisere partiet og partiorganisasjonene med tanke på den fremtidige rekrutteringen til partiet og politisk arbeid i lokalsamfunnet vårt, vil være et hovedmål for partiet i år 2000, heter det i årsberetningen til Fredrikstad AP.

Mer fra Dagsavisen