Nyåpning av Dampskipsbrygga

BYROMMET: Neste lørdag gjenåpnes Dampskipsbrygga som et nytt og spennende byrom hvor kunstneren Christian Sunde har stått for utsmykningen.

Kunstverkene består av 22 «lyssteiner» med motiver inspirert fra maritime symboler, skriver Fredrikstad kommune.

Kunstverkene varierer i størrelser fra 60 cm og ned til 20 cm i diameter.

LES OGSÅ: Dingsen passer på drikkevannet ditt

Maritim motivasjon

Lyssteinene er alle preget i overflaten av enkle lett lesbare svarte symbollignende motiver fra kunstneren Christian Sunde. Inspirasjonen til disse er hentet fra maritime symboler, miljøer og gjenstander i stor grad lokalt fra Fredrikstad og Dampskipsbrygga.

Det være seg pullerter langs bryggekanten, jernbånd som forbinder bryggestein, rekkene med trepålene langs Glomma, kartutsnitt og karttegn fra den nære skjærgård, krengning og dybdesymboler ved lasting og lossing, kompassymboler og Dampskipsbrygga skrevet i morse.

Dampskipsbrygga har nå blitt transformert fra parkeringsplass til et nytt byrom i Fredrikstad, tilrettelagt for små og store arrangementer og som oppholdssted og møteplass.

LES OGSÅ: Bygningsmyndighetene vil bevare Kniple Gård

Fredrikstads nye storstue

Dampskipsbrygga er den nyeste storstuen i byen, skriver Fredrikstad kommune på sine nettsider.

De opplyser at brygga er oppgradert med smågatesten og storgatesten i granitt, sittebenker, trær, beplantning, HC-parkering, MC-parkering og sykkelparkering.

Gjenoåpningen markeres lørdag 22. juni klokken 13.00. Ordfører Jon-Ivar Nygård skal holde tale. Det skal også kunstkomiteens leder og varaordfører Kari Agerup, og kunsteneren selv.

Arenaen skal testes med et utdrag fra Dyrene i Hakkebakkeskogen, som hver sommer gjennom 20 år har hatt forestillinger i Bratliparken.

LES OGSÅ: Kommunen ga åtte dagers anbudsfrist. I jula!