NRK-sjef: – Forstår usikkerheten

Ledelsen i NRK Østfold har forståelse for at de ansatte føler usikkerhet i forhold til tv-omleggingen, men sier de ikke kunne ha gjort noe annerledes i prosessen.

Distriktsredaktør i NRK Østfold Grete Ruud (bildet) sier at hun har forståelse for at de ansatte kjenner seg usikre når NRKs lokale TV-sendinger i Østfold skal slås sammen med resten av Viken-kommunene.

FORSTÅR DE ANSATTE: Distriktsredaktør Grete Ruud forstår at de ansatte er usikre i prosessen.FOTO: OLE KALAND, NRK – De ansatte føler seg usikre. Hva tenker du om det?

– Jeg vet ikke mer enn dem. Men jeg understreker at det ikke er et nedbemanningsprosjekt. Men det vil bli en endring i turnus.

 

KOMMENTAR: NRK Østfold - en saga blott

– En del av livet

– Kunne dere ha gjort noe annerledes?

– Det er min jobb er å holde de ansatte informert, og det har jeg gjort ofte og mye. Fra min side orienterer jeg alt jeg kan. At de likevel er usikre, forstår jeg, men det kommer kanskje av at man ofte tror at andre vet mer enn de gjør.

– Man skal aldri undervurdere informasjonsbehovet i en endringsfase. Når jeg ikke vet mer, vil jeg heller være ærlig, sier Ruud.

– Kan det at du heller ikke vet, være en del av det som fører til usikkerhet?

– Hvis man går rundt og tror at alle har svar på alle ting, blir livet vanskelig. Å takle endringer er en del av livet. Men som sagt har jeg full forståelse for at de er usikre.

LES OGSÅ: – Du tar feil, Rekve. NRK i Fredrikstad vil bestå