- Vinyl er på vei opp!

I februar fikk de som som sverger til vinyl et nytt tilbud midt i byen. Da åpnet Moonrise Recordshop vis a vis Holwech bar ved Nygaardsplassen.

- Det har alltid vært pappas drøm å eie sin egen platebutikk. Her har han fått drømmen realisert, sier Dennis Andersson.

At det kun er streaming og nedlasting av musikk som gjelder, er en myte, ifølge Andersson.

- Vinyl er på vei opp! Stadig flere selger platespillere; blant andre store kjeder som Clas Ohlson. Nå ryktes det at også IKEA får platespillere inn i sitt sortiment, påpeker han.

Noe for alle

Tar vi en kikk i hyllene finner vi mange godbiter i de fleste musikksjangre på LP og singel i den lille butikken. Også lokale klassikere.

- Vi har alt fra visesang til jazz, pop, rock og svart metall. Byen har stolte musikktradisjoner. Hit kommer gamle rockere og andre musikkelskere. Forleden kom det en som lurte på om vi hadde den gamle kjenningsmelodien fra barne-tv-serien «Kvakk, kvakk» som gikk på NRK på tidlig 70-tall eller deromkring. Han ble lykkelig; nærmest rørt til tårer da jeg plukket fram originalsingelen fra lageret, sier Andersson med et smil.

- Som du forstår; her er det noe for alle. Vi tar også imot bestillinger på ny og gammel vinyl og vi selger også brukte plater, annonserer han.

- Vi satser på det kjente og kjære. Ikkeno’ nisjepreg. Det blir fort for sært i Fredrikstad, sier Dennis Andersson med et smil.