Vekst for Norges største bilselskap

Møller Mobility Group kan vise til et sterkt resultat i 2017, men forbereder seg på store kostnadskutt i tiden som kommer.

Møller Mobility Group, som inntil i fjor sommer het Møller Gruppen, satt omsetningsrekord i 2017, melder selskapet.

Omsetningen var på 28,3 milliarder kroner, sju prosent mer enn året før. De siste fem årene har de økt omsetningen med 50 prosent.

Resultatet ble på 1,1 milliarder, litt bak rekordresultatet fra 2016.

Møller Mobility Group importerer bilmerkene Audi, Skoda og Volkswagen, i tillegg har de importvirksomhet i Baltikum og forhandlere i Sverige, og er det største bilselskapet i Norge.

Selskapet sier de ser store utfordringer i tiden som kommer. Det har blitt et høyere marginpress på brukte biler, og kostnadene øker grunnet introduksjon av ny teknologi og opplæring i dette hos forhandlerne.

Lavere pris

– Innføringen av ny teknologi skjer både raskere og til en lavere pris for kundene enn tidligere. Samtidig vil morgendagens biler kreve mindre vedlikehold enn dagens bilpark. Det stiller først og fremst forhandlerne våre overfor store utfordringer, og denne tilpasningen er viktig for oss i tiden som kommer, sier konsernsjef Terje Male i en pressemelding.

Selskapet driver med en større digital omlegging, både internt og overfor kundene. I tillegg vil de i løpet av våren lansere en ny bildelingstjeneste.

– I Møller Mobility Group forbereder vi oss på å erstatte mer enn 30 prosent av dagens inntekter fra nye mobilitetstjenester innen 2030. Gjennom vår lederposisjon er vi i stand til å endre bilbruken i Norge, ved blant annet å gjøre den miljøgunstig og mer effektiv, sier Male.

De vil også jobbe med å redusere sine kostnader.

– Vi har et mål om å redusere våre kostnader med 300 millioner kroner innen 2020, sier Male til Bilnytt.

Dette vil blant annet si nedbemanning, noe som betyr at 100 til 120 årsverk skal bort i forhandlernettverket deres.