«Vi er nå 5 år på overtid, men skal vi tro mer nå enn tidligere?»

For to uker siden var det et innlegg i avisen om radarparet Nygård og Ottesen som jeg igjen mener var ute og rodde. De sier det er viktig med engasjement rundt diverse saker.

Terje Larsen
Gressvik 

 

Jo, selvfølgelig er engasjement viktig, ellers hadde de sannsynlig ikke reagert. De tar for seg tre betente og viktige saker i Onsøy, men jeg vil holde meg til den ene og det er Onsøyheimen.

«Nye Onsøyheimen vil ble det største, mest moderne og fremtidsrettede sykehjemmet vi har bygget, og vil etter ca. to års byggetid stå klar med 120 sykehjemsplasser. Det gleder vi oss til, sier de» Men, hva har de bygget?

Kronikk: «Framdriften rundt Onsøyheimen og Åledalslinja – og prosessen rundt Fredrikstad Marineservice»

«Prosjektet vil nok trolig koste over en halv milliard kroner. Det har derfor vært nødvendig og viktig med grundige utredninger før spadestikk kan tas. Den reviderte fremdriftsplanen viser at dette er like om hjørnet».

Hvor troverdig er dette? Nå har de rodd siden 2016, med lovnader om første spadestikk. Hadde de hatt motorbåt hadde de sikker vært langt til havs. Kanskje det hadde vært like greit, for ettermæle er ikke mye å skryte av, men attpå til vil Nygård på tinget!

Men nå kommer «antakeligvis redningen» via, Anna-Klara Jonsson, som opplyser: «I løpet av første kvartal neste år, regner kommunen med endelig å kunne stikke spaden i jorden for nye Onsøyheimen. Bygget skal stå ferdig desember 2022 og være klart for innflytting mars 2023. Perioden mellom disse tidspunktene skal benyttes til innflytting og prøvedrift.» Anna-Klara Jonsson er konstituert teamleder bygg, i kommunens prosjektutviklingsavdeling.

I første kvartal neste år stikkes trolig spaden i jorden for dette nye sykehjemmet på Ørebekk. Vi er nå 5 år på overtid, men skal vi tro mer nå enn tidligere? Jeg bare spør igjen jeg.

Frode Rekve: Til himmels med FFK