«Tusen takk for fantastisk behandling på Helsehuset i Fredrikstad»

Fra å snakke uklart og knapt nok kunne stå, jobber jeg nå hjemme i huset og mestrer alt, skriver Kari Tolfsen som takker ansatte i rehabiliteringsavdelingen på Helsehuset.

Kari Tolfsen
Torsnesveien, Gamle Fredrikstad

 

Min mann Ulf og jeg, med påtrykk fra lege og datter Hanne fant ut at vi bare måtte sende en takk til alle på Helsehuset. Ulf har sendt flere kritiske innlegg i avisen, men vil gjerne også framheve det positive i kommunen.

Takk for et fantastisk opphold, super behandling og service. Etter at jeg kom hjem fra Kalnes like før jul var det som en drøm å komme til Helsehuset. I slutten av november ble jeg operert ved Ullevål. Operasjonen skulle være kurant, men uheldige omstendigheter resulterte i hjerneslag og jeg ble sendt ekspress til Rikshospitalet hvor en ny behandlingsmetode greide å redde meg. Skadeomfanget var uklart. Jeg var jo i koma og husker ingen ting, men min mann Ulf, datter Hanne og eldstedatter Christina hadde noen tøffe dager med pendling til Oslo og med dystre utsikter.

Etter fantastisk innsats ble jeg bedre og ble sendt til Kalnes for videre rehabilitering. Etter en kort treningsperiode ble jeg så overført til rehabiliteringsavdelingen ved Helsehuset på Kråkerøy. Behandlingen til nå hadde vært bra, men litt upersonlig og preget av mye «hvitt sykehus».

Meninger: «Det første jeg legger merke til er alle dyktige assistenter, helsefagarbeidere og sykepleiere»

Ikke bare var rommene på Helsehuset koseligere, men betjeningen som var kledd i kledelige blå uniformer sto på og var tilgjengelig og vennlige 24/7. Uansett når pårørende kom ble de møtt av blide ansikter og følte seg alltid velkomne, aldri til bry. Betjeningen strakte seg sannsynligvis mye lengre enn det man kunne forlange. Ikke bare med hensyn til service, men også ved å lage mat og servere pasienter og besøkende døgnet rundt. Etter hvert som jeg ble bedre hjalp betjeningen oss med henting og hjemmebesøk.

Resultat; utrolig hurtig bedring! Fra å snakke uklart og knapt nok kunne stå, jobber jeg nå hjemme i huset og mestrer alt. Betjening av husholdningsmaskiner og telefonen går greit, men jeg sliter litt med data og tider, men det går framover.

Laila med flere fra Helsehuset kom hjem og hjalp til med trening og var med på svømmetrening i det varme bassenget i Borge. De arrangerte til og med felles grilltur til Bruket. Ove og Elisabeths trening har vært viktig og hjemme-innsatsen fra Laila, Benjamin og Caroline har betydd mye. Nå trimmer jeg hjemme og på Family og får oppfølgende behandling. Jeg er pensjonist, men det må være meget lønnsomt at folk kommer hurtig i aktivitet og jobb. Vårt møte med norsk helsevesen har vært udelt positiv. I helgen gikk Ulf og jeg tur fra Ørekroken til Rødshue på Kirkøy. Jeg tenkte på dere når jeg satt i solen og så ut over det glitrende havet mot Koster. Gleder meg over det nye livet jeg har fått og ser positivt på framtida.

Tusen, tusen takk til rehabiliteringsavdelingen på Helsehuset, Kråkerøy ved; Ove, Laila, Elisabeth, Benjamin, Linn Therese, Kjersti, Janise, Caroline og alle andre som har bidratt i min rehabilitering.

Hilsen Kari (og Ulf)

Leder: «Administrasjon og avdelingsledere har tatt i bruk et prosjektverktøy som fungerer»