«Skal håret på mødrene klippes som det ble gjort på «tyskertøsene» i 1945?»

Små barn bør ha kontakt med den de har vært nær og føler trygghet hos, skriver Odd Løkkevik.

Odd Løkkevik
pensjonert mekaniker  

 

Sverre Skaarberg hadde denne uka innlegget med tittel: «Hent kvinner og barn til Norge».  Ikke bare barna, men også deres mødre sammen med dem. Det han fremførte er noe jeg tror/håper de fleste deler. Små barn bør ha kontakt med den de har vært nær og føler trygghet hos.

Meninger: «Hent kvinner og barn til Norge»

Men mødrene bør som terroristen Anders Behring Breivik, dømmes i samsvar med norske lover. De som har lest boka «To søstre» til Åsne Seierstad har sikkert fått en forståelse av hva unge, som blir religiøst «hjernevasket», kan bli med på. 

Under TV-debatten raste Frp og dets «markedsfører» Jon Engen-Helgheim over at en 29 år gammel mor og hennes to barn var hentet hjem til Norge. Moren ble kalt for «terrorist»; det før hun var dømt. Skulle folk kalt de jentene/damene, som giftet seg og fikk barn med tyske soldater under krigen, for «nazistkjempere»? Nå vil partiet ha et regnskap på hva det har kostet å få mor og to barn hjem til Norge -  og «Forbrytelser skal dømmes i landet de begås» - ble det fremholdt.

For noen år siden dro Tjostolv Moland og Joshua French som private geriljasoldater til Kongo og ble dømt for å ha drepte en sjåfør. De ble dømt til døden. Moland døde i fengselet, men French ble hentet i privatfly og mottatt på Gardermoenden 17. mai av statsminister Erna Solberg som kunne «sole seg i glansen» etter at det var brukt 12 - 15 mill. på å få drapsmannen hjem.

Har barnemora drept noen?  Skal håret på mødrene klippes som det ble gjort på «tyskertøsene» i 1945?

Kronikk: «En fremmed er en venn du enda ikke har møtt»