«Norge i mine øyne»

Hvis Fredrikstad er et mikrokosmos av Norge hvor alle mennesker og kulturer har sted, er Norge den beste modellen i verden for et land der alle føler at landet er sitt hjem, skriver Ali Husain.

Ali Husain
Fredrikstad

 

Du snakker som om du bor i Sveits. Dette er en setning folk pleide å si når noen snakker om en drøm om å leve et liv med trivsel og trygghet og for å oppnå sine ambisjoner i et land som regnes som det fineste og mest siviliserte på kloden. Dette skjer ikke bare i våre arabiske land hvor vi opprinnelig kommer fra, men også i mange land som mangler luksus og organisering, og som ser på Sveits som en rollemodell. Sveits har alltid vært et eksempel på sivilisering, og det var alltid menneskers drøm. Det ble beskrevet som et paradis på jorden på grunn av naturens skjønnhet og det nøye balanserte økonomiske- og sosiale systemet. Dette systemet som gir et klima av rettferdighet, trygghet og velstand, som er mindre typisk i mange land i verden.

Men Sveits sin stjernestatus begynte å visne for andre europeisk land. Tradisjonelt og historisk har Norge i sin økonomi vært avhengig av inntektene fra fiske av forskjellige slag og landbruksproduktene som Norge har utmerket seg i med produsering og stell av slike produktene. Norske produkter er preget av eksepsjonell kvalitet og verdi. Etter oppdagelsen av olje i Nordsjøen, ble Norge et av de rikeste oljelandene i verden, noe som endret inntektsbalansen i landet. Norge er et land som gir innbyggerne en høy grad av privilegium med høy grad av kvalitet og dyktighet innen helse, utdanning og omsorg - med å tilby tjenester som flyplasser, jernbane, havner, stadioner, parker og andre krav til livet i velferdsstaten.

Meninger: «Norge er verdens beste eksempel på håndtering av oljerikdommen»

Takket være Norges vellykkede formue-styringspolitikk har Norge vært i stand til å sikre seg stabil avkastning som vil sikre realisering og gjennomføring av utviklingsplanene, den har utviklet og samtidig bevart det som er oppnådd. Alt dette foregikk uten prangende feiringer, støy eller skravling, eller ønsket om å oppnå avtaler. Målet var å gi økonomisk sikkerhet for å oppnå sosial stabilitet gjennom implementering av ulike utviklingsplaner. Resultatet er mer velstand for den norske statsborgeren som bor i landet som har blitt verdens beste sted å bo når det gjelder å vurdere det som har blitt kjent som livskvalitetsdataene.

Les også: – Det å ha noe å gå til og treffe andre mennesker er viktig for alle

Norge har kunnet bruke pengene sine i utviklingen av landet og gjenspeil avkastningen av penger på borgernes liv, uansett situasjon og forhold. Norge er en modell som blir sett på i dag med beundring og respekt. Norge er landet der du kan se god regjering og ansvarlig investering. Denne balansen har allerede gjort Norge til et paradis på jorden sammenlignbart med Sveits.

Hvis Fredrikstad er et mikrokosmos av Norge hvor alle mennesker og kulturer har sted i, er Norge den beste modellen i verden for et land der alle føler seg at Norge er sitt hjem. I Norge kan man si, endelig var jeg i stand til å finne en medfølende og sivilisert hjemland som omfavne meg.