Nå må det «årne sæ» for Trond!

DEBATT: I to artikler har vi skrevet om Trond Halvorsen (51) fra Rolvsøy som søker på 300 ledige stillinger hvert år. Men selv om mange heier på rullestolbruker Trond sin jakt etter jobb - hjelper det lite når responsen fra fremtidige arbeidsgivere uteblir.

«Jeg tør, tør dere?» var tittelen på innlegget som Trond Halvorsen opprinnelig skrev på sin Facebook-side. Over tusen har gitt «tommel opp» på Facebook-posten og mange har kommentert. Trond Halvorsen har attester fra tidligere arbeidsgivere mange kan bli misunnelig på. Fulle av lovord - slik som mange kommentarer på vår Facebookside; «En dyktig og herlig mann» - «Han jobbet på Ekstra, var en superhyggelig ansatt, savnet han når han ble vekk. Håper virkelig noen arbeidsgivere ser hans potensiale».

300 jobbsøknader i året viser i alle fall at rullestolbruker Trond ikke gir opp med det første. Og han er selvfølgelig ikke alene i sin jobbsøken. Ved utgangen av november er det registrert 3.997 helt ledige østfoldinger og med 1.203 arbeidssøkere på arbeidsmarkedstiltak - betyr dette 5.200 arbeidssøkere uten ordinært arbeid her i fylket. Dessverre har det også blitt slik at når man passerer 50 år snevres nåløyet ytterligere.

Trond har vært innom ulike bransjer, men drømmen er en jobb på kommunens servicetorg. Derfor utfordret han Fredrikstads ordfører, Jon-Ivar Nygård, direkte. Så langt ikke mye positiv respons, men gledelig har nå Sarpsborg kommune kommet på banen - vi venter i spenning! – Jeg føler vel at de fleste blir skremt når jeg kommer rullende inn i bedriftene, sier Trond Halvorsen. Da er det verdt å merke seg hva Norges Handikapforbund skriver; «En funksjonsnedsettelse betyr ikke nødvendigvis nedsatt arbeidsevne.» Arbeidskraftundersøkelsen(2 kvartal 2015) viser at 27 prosent av de 325.000 funksjonshemmede som ikke var i arbeid, ønsket seg jobb. 

Trond Halvorsen er heldigvis fortsatt optimist; – Jeg gir ikke opp, da har jeg tapt. Og jeg er ikke en taper! sier han bestemt.