«Likestilling – for klimaet!»

For å møte de voldsomme utfordringene som klimaendringene gir oss, trenger vi at flere jenter lærer realfag, skriver Kjetil Hafstad.

Kjetil Hafstad
kandidat til kommunestyret i Fredrikstad for MDG
seniorprofessor ved Universitetet i Oslo

 

Byen merket kloen av klimaendring på mandag, da sentrum sto under vann.

Vi trenger framover at alle beslutninger i kommunen blir sjekket nøye slik at klimaet blir levelig for mennesker og alt levende. Det kommer MDG til å levere, og er eneste parti som har dette som hovedsak.

Jeg stiller for dem, på kampplass – så om du har sansen, kan du i tillegg gi ekstra personstemme til meg.

Det er mulig å snu. Men vi må handle kjapt, og bruke alt hva vi kan og hva teknologien kan gi oss. For å løse de komplekse spørsmålene som vi nå møter når naturen blir villere, trengs at jenter får opplæring i realfag! Det er Elisabeth Blackburn som framhever dette, i en flott videosnutt på BBC.

Blackburn mottok nobelprisen i medisin for ti år siden for å ha påvist et enzym som virker til å forhindre kreft og motvirker elding. Kjempeinnsats. Men hun synes det er altfor få kvinner som jobber med teknologisk utvikling. Slik samfunnet fungerer, får kvinner i oppveksten trening i å løse komplekse problemer, sier hun, og de evnene trengs for å utvikle biologisk kunnskap. Slik kunnskap kan hjelpe til å redde klimaet.

Så derfor: for klimaets skyld vil MDG gjøre sitt til at jenter inspireres til å lære realfag, og bidra til slik forskning. Vi trenger alle hender som vil bidra. Uten målbevisst utvikling av kunnskap er det vanskelig å finne rette hjelpemidler til å stoppe klimaendringene. Derfor satser vi i MDG på utdanning for jenter og selvsagt også gutter i realfag!

Vi vil gjøre byen grønnere og tryggere i møte med forandringene som vi nå merker.

DEBATT: 
«Kampen mot insektsdøden»
«Fredrikstad kommune må jobbe målrettet med å etablere flere små eldreleiligheter i distriktene»